BEDRIFTSTEKNOLOGI

Skal vinne bedrifter med IP-mobiltelefoni

Broadnetsjef Ole Jacob Moldestad angriper nå mobiltelefonimarkedet for bedrifter.

12. sep. 2006 - 08:13

I løsningen fra bredbåndsselskapet Broadnet blir nå mobiltelefoni integrert med IP-telefoni. Dette medfører at bedrifter kan ringe uten tellerskritt mellom ansatte med både fast- og mobiltelefon.

Innen bedriftsmarkedet utgjør interne mobilsamtaler rundt 30 prosent av mobiltrafikk og omsetning, basert på Broadnets beregninger. Totalmarkedet for mobiltelefoni, med bedrift og privat markedet inkludert, utgjør rundt 13,7 milliarder kroner ifølge 2005 tall fra Post- og teletilsynet.

Internsamtaler uten tellerskritt for mobil er en oppfølging av lanseringen tidligere i år hvor bedrifter nå kan få en fast månedspris for sine telefonisamtaler til fastnettet.

På kort tid har Broadnet fått over 300 bedriftskunder på denne IPtelefoniløsningen. Dette representerer en kontraktsverdi på 35 millioner kroner. Erfaringen så langt viser at bedriftene i gjennomsnitt sparer cirka 40 prosent på å gå over til IP telefoni.

Med gratis intern mobiltelefoni fjernes enda flere tellerskritt for bedriftene. Dette sikrer ytterligere besparelser.

For å sikre nødvendig tjenestekvalitet krever Broadnet Mobil og Broadnet IP-telefoni at bedriftens internettaksess leveres fra Broadnet.

Tjenesten vil være tilgjengelig over hele Norge i fjerde kvartal 2006.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.