Skal vise dokumentar laget i Second Life på TV

Amerikansk TV-kanal betaler godt for dokumentar laget i virtuell verden.

Skal vise dokumentar laget i Second Life på TV

Amerikansk TV-kanal betaler godt for dokumentar laget i virtuell verden.

Det amerikanske selskapet HBO lever av å selge abonnementspakker til sine betal TV-kanaler. Selskapet er annerkjent for å lage TV-serier av høy kvalitet, og de står blant annet bak Sopranos, Sex og singelliv og Rome.

Nå forteller HBO at de har kjøpt rettighetene til å vise en dokumentar laget i sin helhet i den virtuelle 3D-verdenen Second Life. HBO betaler et sekssiffret dollarbeløp for retten til å vise dokumentaren "My Second Life: The video diaries of Molotov Alta".

Det er en dokumentar som forteller historien til en person har tatt skrittet fullt ut og "flyttet" inn i Second Life-verdenen. Dokumentaren vil bli vist en gang i 2008.

Fenomenet med å lage film med utgangspunkt i spill kalles Machinima. Istedenfor å bruke mye tid på skuespillere eller på å lage avanserte animasjoner, brukes eksisterende dataspill til å lage handlingen. Dermed kan regisører uten tilgang på store budsjetter eller avanserte filmrekvisita realisere sin prosjekter på relativt kort tid.

Fordelen med Second Life, sammenlignet med andre dataspill, er at brukerne selv kan lage både bygninger, ting og karakterer på egenhånd inne i systemet. Second Life har i tillegg en relativt velfungerende økonomi for kjøp og salg av tjenester. Den kan filmregisører bruke til å kjøpe alt fra spesiallagde kulisser til virtuelle 3D-skuespillere.

Ifølge CNet skal blant annet CBS ha brukt machinima-teknikken for å lage en reklamesnutt som ble vist under Super Bowl i USA, og de skal også bruke Second Life til å lage en scene i en episode av TV-serien CSI.

Her kan du se første episode av dokumentaren som HBO betaler minst 100.000 dollar for:

Til toppen