Skal vise fram neste Android

Bekreftes av Googles Sundar Pichai, som varsler ny strategi.

Sundar Pichai leder blant annet Googles Android og skal være vert under Google I/O-presentasjonen i kveld.
Sundar Pichai leder blant annet Googles Android og skal være vert under Google I/O-presentasjonen i kveld. (Bilde: (c) Christoph Dernbach/dpa/Corbis/All Over Press)

Bekreftes av Googles Sundar Pichai, som varsler ny strategi.

Sundar Pichai, sjef for blant annet Android hos Google, forteller i et langt intervju med Businessweek at neste versjon av operativsystemer vil bli presentert i kveld under utviklerkonferansen Google I/O, men at den i likhet med de siste utgivelsene først vil bli gjort tilgjengelig utpå høsten en gang. Android 4.4 KitKat kom helt i slutten av oktober i fjor.

Det som er nytt i år er mange av nyhetene vil bli presentert allerede under Google I/O. Konferansen arrangeres vanligvis i mai eller juni hvert år. I fjor var det langt mellom de Android-relaterte nyhetene, noe som av enkelte ble tolket som at plattformen var blitt mindre viktig for Google.

Årsaken til endringen i år er ifølge Businessweek at maskinvareleverandører har klaget over for liten tid til å forberede produktene til den nye versjonen, slik at de kan komme på markedet før den viktige innspurten i salget før jul. Unntaket har vært selskapet som hvert år velges ut til å lage en ny Nexus-mobil i samarbeid med Google.

– Jeg ønsker at verden skal forstå hva vi gjør på et tidligere tidspunkt, sier Pichai til Businessweek. Det er foreløpig ikke bekreftet hvilken versjonsnummer eller kallenavn den nye versjonen vil ha, men det er ikke usannsynlig at det blir henholdsvis 5.0 og Lollipop.

Gnisninger

Businessweek-intervjuet tar også for seg noen av årsakene til at Andy Rubin i fjor vår valgte å forlate stillingen som Android-sjef hos Google. Den utløsende årsaken skal dog har vært uenighet med Larry Page om Android-avdelingens samarbeid med resten av Google. Dette samarbeidet skal ikke alltid har gått knirkefritt for seg. Det samme gjaldt forholdet mellom Rubin og de eksterne maskinvareleverandørene. Rubin er dog fortsatt tilknyttet Google og leder selskapets satsing på roboter.

Teknologi knyttet til tv er blant de andre temaene det er ventet nyheter i kveld. Etter et par mislykkede forsøk, har Google fanget markedets interesse med den billige tv-pinnen Chromecast. Nå ventes det en utvidelse av dette produktområdet.

Men ifølge Businessweek fortsetter Google planleggingen av arrangementer som Google I/O helt fra til siste øyeblikk. Det betyr at avgjørelsen om hvorvidt et prosjekt skal presenteres eller ikke, kan avhenge av status for prosjektet rett før arrangementet. Dermed kan rykter som stemte i går, likevel være feil når arrangement først starter.

    Les også:

Til toppen