BEDRIFTSTEKNOLOGI

Skal vise fram Windows 9

Microsoft kaller inn til pressekonferanse.

Microsoft vil etter alt å dømme vise frem en tidlig versjon av Windows 9 om to uker. Dette blir en presentasjon myntet på utviklere og profesjonelle brukere.
Microsoft vil etter alt å dømme vise frem en tidlig versjon av Windows 9 om to uker. Dette blir en presentasjon myntet på utviklere og profesjonelle brukere. Bilde: Microsoft
16. sep. 2014 - 09:15

Knapt to år gamle Windows 8 har fått en kjølig mottakelse i bedriftsmarkedet sammenlignet med forgjengeren, men snart er det klart for et nytt operativsystem.

Microsoft har nå sendt ut invitasjoner til en pressekonferanse i San Francisco tirsdag den 30. september. Her vil Windows 9 bli vist fram offisielt for aller første gang.

Vinklingen om to uker er rettet mot proffbrukere og bedriftsmarkedet, hvis vi skal dømme ut ifra innkallingen, som først ble omtalt av The Verge.

– Bli med for å høre hva som er det neste for Windows og bedriftene, heter det i den knappe meldingen fra programvaregiganten.

Nyhetene skal presenteres av Windows-sjefene Joe Belfiore og Terry Myerson. Det forventes at en tidlig beta-utgave av det nye operativsystemet, «Windows Technical Preview» blir utgitt samtidig eller kort tid etter arrangementet.

En første beta-utgivelse av neste Windows Server kommer på samme tid, ifølge Cnet.

Dette er uferdige testversjoner som først og fremst er myntet på utviklere og teknikere, ikke vanlige brukere. Disse utgavene vil heller ikke inkludere alle funksjonene som Microsoft planlegger å innlemme til endelig lansering, som er ventet til våren.

Kilder sier til Cnet at ytterligere en forhåndsversjon, Windows for ARM-baserte Windows-telefoner og ARM-baserte nettbrett, er planlagt for januar eller februar 2015.

Windows 8 introduserte et ekstra grensesnitt (Metro/Modern UI) med funksjonalitet tilpasset berøringsskjermer, i tillegg til det tradisjonelle skriverbordet. Signalene fra Microsoft har pekt i retning mot at neste Windows, som går under kodenavnet «Threshold», i større grad vil glede brukere som foretrekker mus og tastatur.

Dette er nytt

En rekke lekkasjer den siste tiden har røpet noen av endringene, deriblant et oppdatert grensesnitt med ny startmeny, et varslingssenter og mulighet for å kjøre såkalt metro-apper i egne vinduer i skrivebordsmodus.

Videre skal sidemenyene kalt «charms» forsvinne, til fordel for mer tradisjonelle og synlige visuelle ikoner og snarveier som bakes inn i applikasjonene. Microsoft planlegger også å introdusere virtuelle skrivebord i Windows.

Nylig ble det også lekket videoklipp av en tidlig utgave av neste Windows som viser noen av endringene.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.