Skambud fra Standahl

Getronics trekker nå den norske IT-giganten Ark fra Oslo Børs. Men eier du Getronics-aksjer får du bare 70 kroner, ikke 80 kroner som aksjen sist ble omsatt til.

Getronics trekker nå den norske IT-giganten Ark fra Oslo Børs. Men eier du Getronics-aksjer får du bare 70 kroner, ikke 80 kroner som aksjen sist ble omsatt til.

Et av de største norske IT-selskapene forsvinner nå fra Oslo Børs. Getronics forteller i en børsmelding onsdag formiddag at selskapet vil søke om å få kutte børsnoteringen.

Les om Arks knall og fall:


Ark/Cinet taper fremdeles penger
Ark/Cinet snur og blir på børsen
Arks Standahl legger seg flat - trekker børsnotering

Dette er på høy tid, for det er lenge siden det har vært noen skikkelig omsetning i Ark-aksjen. Dette skyldes at nederlandske Getronics gikk inn i Ark i 1996 og gjennom flere hopp har kjøpt seg opp til 95,5 prosent av aksjene i selskapet. I september i år byttet Ark/Cinet-konsernet navn til Getronics Norge.

For å børsintrodusere et selskap finnes det klare regler for antall eiere og spredning av aksjene, noe som skal sikre et minimumsnivå av handel. Men det finnes ikke regler for hva som skal til for å holde et selskap på Oslo Børs. Etter hva digi.no forstår har Oslo Børs i lengre tid vært på Getronics for å få dem til å trekke seg.

Fordi Getronics har mer enn 90 prosent av aksjene, kan de tvangsinnløse de øvrige eierne. Tilbudet Getronics gir er på 70 kroner aksjen, til tross for at aksjen sist ble omsatt for 80 kroner (forrige onsdag). Verken finansdirektør, konsernsjef Jan Erik Standahl, Norges-sjef Jens Rugseth, eller informasjonssjef var tilgjengelig for kommentar da digi.no ringte.

Til toppen