Skandia lanserer Norges første rene nettbank

Norges første nettbank lokker med høy sparerente og gratis bruk av bankkort/Visa - både i Norge og i utlandet.

Nå går startskuddet for neste krig i bankbransjen. Hittil har de store bankene lansert Internett-banker selv og latt sine kunder velge hva de ville bruke - Internett eller filialer.

Men nå kommer flere finansselskaper med rene Internett-banker. Uten filialer, store staber og gamle datasystemer lover de lavere priser og billigere renter. Norsk Gallups forbrukerundersøkelse viser at halvparten av bankkundene bruker bankfilialen bare én gang i måneden eller sjeldnere.

Meglerselskapet Sundal Collier lover å lansere Internett-banken Acta Sundal Collier, men i all hemmelighet har Skandiabanken.no kommet dem i forkjøpet og åpner i dag.
Les:
Starter ren nettbank i desember

Klokken 10:00 åpnet Internett-siden www.skandiabanken.no. Fordi Internett er billigere, lokker banken med følgende:

- Alle kunder får 6 prosent effektiv rente uansett hvor stort beløp som står inne på kontoen.
- Alle transaksjoner, inkludert giro-overføringer og bruk av bankkort/VISA i utlandet og Norge er gratis. Den eneste kostnaden er årsavgiften på 175 kroner.

I tillegg til vanlige kontotjenester tilbyr Skandiabanken også kjøp og salg av andeler i fond.
- Så vidt vi kjenner til er SkandiaBanken.no den første banken i Norge som tar i bruk elektronisk signatur. Dette betyr at alle avtaler om tjenester med banken etableres på nett av kunden - uten et eneste papir, sier Øyvind Thomassen, leder i Skandiabanken.no.

Men nettbankene er dårlig nytt for de eldre kundene - de store bankene presses nå til å ta seg mer betalt fra kundene som bruker filialnettet.

Les mer om:
;