SkandiaBanken blir fondsrådgiver

Norges første rene nettbank, SkandiaBanken, setter nå opp innskuddsrenten til 7,3 prosent. Og i neste uke vil banken tilby nettbasert fondsrådgivning.

SkandiaBanken har fått 40.000 kunder på et halvt år, og disse kan nå glede seg over at banken setter opp innskuddsrenten med 0,3 prosent fra i dag. Det er den siste tidens endringer i pengemarkedsrenten som ligger til grunn for avgjørelsen. Innskuddsrenten på kontoen, som for øvrig er gebyrfri, øker til 7,3 prosent effektiv rente.

Norges første nettbank tar heller ingen gebyr på betaling av regninger eller bruk av bankkort / VISA (men det koster 175 kroner i året å ha SkandiaBankens Visa-kort).

SkandiaBanken nøyer seg ikke med dette. I løpet av førstkommende uke vil banken tilby en egen nettbasert fonds-rådgivning for sine kunder. I tilknytning til rådgivningsfunksjonen vil banken tilby rating av de over 40 fondene i fondsutvalget. I første omgang vil halvparten av fondene være ratet.

Rating innebærer at uavhengige rating-selskaper vurderer fondene i forhold til investeringsfilosofi og avkastning. Hvert enkelt fond kan oppnå inntil fem "stjerner". For kundene blir det dermed lettere å velge fond ut fra eget sparebehov, hevder SkandiaBanken i en pressemelding.

Daglig leder Øyvind Thomassen sier banken er den første i Norge som tilbyr denne tjenesten på nett.

Bankens totale innskudd er nå på nesten to milliarder kroner.

- Svært mange har sett at vi tilbyr verdifulle tjenester. Det er også interessant at så mange kunder kommenterer sine erfaringer med banken og gir oss tips via e-post. Denne direkte dialogen med våre kunder er med på å sikre at vi utvikler oss i tråd med kundenes behov og forventninger, sier Thomassen i en pressemelding.

SkandiaBanken tilbyr alle vanlige bankprodukter, slik som boliglån, billån, innskudd, kort, kontokreditt og betalingsformidling. Banken vil i løpet av høsten også tilby aksjehandel.

Les mer om: