RESULTATERFINANS

SkandiaBanken blir fondsrådgiver

Norges første rene nettbank, SkandiaBanken, setter nå opp innskuddsrenten til 7,3 prosent. Og i neste uke vil banken tilby nettbasert fondsrådgivning.

Therese Werenskiold
9. nov. 2000 - 01:00
SkandiaBanken

Norges første nettbank tar heller ingen gebyr på betaling av regninger eller bruk av bankkort / VISA (men det koster 175 kroner i året å ha SkandiaBankens Visa-kort).

SkandiaBanken nøyer seg ikke med dette. I løpet av førstkommende uke vil banken tilby en egen nettbasert fonds-rådgivning for sine kunder. I tilknytning til rådgivningsfunksjonen vil banken tilby rating av de over 40 fondene i fondsutvalget. I første omgang vil halvparten av fondene være ratet.

Rating innebærer at uavhengige rating-selskaper vurderer fondene i forhold til investeringsfilosofi og avkastning. Hvert enkelt fond kan oppnå inntil fem "stjerner". For kundene blir det dermed lettere å velge fond ut fra eget sparebehov, hevder SkandiaBanken i en pressemelding.

Daglig leder Øyvind Thomassen sier banken er den første i Norge som tilbyr denne tjenesten på nett.

Bankens totale innskudd er nå på nesten to milliarder kroner.

- Svært mange har sett at vi tilbyr verdifulle tjenester. Det er også interessant at så mange kunder kommenterer sine erfaringer med banken og gir oss tips via e-post. Denne direkte dialogen med våre kunder er med på å sikre at vi utvikler oss i tråd med kundenes behov og forventninger, sier Thomassen i en pressemelding.

SkandiaBanken tilbyr alle vanlige bankprodukter, slik som boliglån, billån, innskudd, kort, kontokreditt og betalingsformidling. Banken vil i løpet av høsten også tilby aksjehandel.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.