Skandiabanken har løst sitt Vista-problem

Skandiabanken har løst sitt Vista-problem

Skandiabanken sier de har løst problemet som Vista hadde med deres sertifikat.

Blant problemene som noen brukere merket da de oppgraderte til Windows Vista før jul, var at sertifikatet fra Skandiabanken ikke virket med standardnettleseren Internet Explorer 7 (IE7). Med Opera og Firefox fungerte det derimot. De som oppgraderte til IE7 og beholdt Windows XP merket heller ikke noe problem.

    Les også:

Skandiabanken lovet å ordne opp i problemet i løpet av første kvartal 2007.

– Vi la ut en ny ordning for IE7-brukere med Vista 22. februar. Tilbakemeldingene fra kundene tyder på at problemet kan betraktes som løst, sier informasjonssjef Johnny Anderson i Skandiabanken til digi.no.

Grunnen til at problemet oppsto er at systemsikkerheten håndteres svært forskjellig i Vista i forhold til Windows XP. En ActiveX-komponent som Skandiabanken benyttet under XP var sågar fjernet i Vista.

– Vi har laget en egen komponent, og må følge en litt annen prosess når sertifikatet skal installeres. Det innebærer at IE7-brukere må gjennom den samme typen manuelle bekreftelsen som de andre nettleserne. Det hele forklares løpende til brukerne. Tilbakemeldingene tyder på at vi har greid å gjøre dette på en forståelig måte.

Anderson forteller at de i det siste har fått henvendelser fra kunder som har oppgradert fra IE6 til IE7 på Windows XP.

– Årsaken til dette er at sertifikatet som de brukte under IE6 må avinstalleres for at sertifikatet til IE7 skal fungere, forklarer han.

Til toppen