RESULTATERFINANS

Skandiabanken setter ned innskuddsrenten

- Innskuddsrenten i SkandiaBanken er fortsatt høyere enn de fleste konkurrentene kan tilby, sier Øyvind Thomassen. Men han innrømmer at banken overvurderte konkurransen fra de andre bankene da innskuddsrenten ble satt opp i november i fjor.

Therese Werenskiold
13. mars 2001 - 16:15

SkandiaBanken reduserer innsuddsrenten til 7,0 prosent effektiv rente fra 27. mars. Årsaken er at banken må tilpasse seg markedssituasjonen.

- Markedssituasjonen tillater dette ettersom avkastningen på SkandiaBankens sparetilbud har god margin til konkurrentene. Fortsatt ligger Norges første rene Internettbank på toppen av lønnsomhetsbarometrene, opplyser banken i en pressemelding.

SkandiaBanken hadde markedets høyeste innskuddsrente da de lanserte i april i fjor. I november økte banken innskuddsrenten til 7,3 prosent, og siden da har den filial-løse banken tronet øverst på lønnsomhetsbarometrene.

- Årsaken er SkandiaBankens avkastning gjennom høy rente og ingen gebyrer. Slik blir det fortsatt, lover Øyvind Thomassen, som er leder i SkandiaBanken.

- Vi følger selvsagt markedsutviklingen og ser at vi fortsatt har god margin til de etablerte bankene. Nå tar vi konsekvensen av det og tilpasser oss bedre til markedssituasjonen. Vi innrømmer at vi overvurderte konkurransen vi skulle møtes med av konkurrentene. Selv etter rentereduksjonen får kundene våre Norges beste banktilbud, sier han i pressemeldingen.

- Renteendringen må selvsagt ikke sees på som et forvarsel på at vi nå også vil innføre gebyrer. Det er helt uaktuelt, avslutter Thomassen.

Siden lanseringen i april i fjor har SkandiaBanken fått 80.000 aktive kunder, og ytterligere 17.000 som er i ferd med å ta banken i bruk.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.