Skandiabanken sliter med nettbanken

Skandiabanken opplever problemer med nettbanken, men har nå delvis identifisert problemet.

Skandiabanken sliter med nettbanken

Skandiabanken opplever problemer med nettbanken, men har nå delvis identifisert problemet.

Kunder av Skandiabanken har både i går og i dag meldt om problemer med bruken av nettbankenløsningen til Skandiabanken. Årsaken viser seg å være en oppdatering som ble gjort i helgen.

Informasjonssjef Johnny Andersson forteller til digi.no at man først trodde at problemene kun gjaldt én server. Denne ble tatt ut av drift i går morges. Senere viste det seg at problemene fortsatte.

Andersson forteller at feilene opptrer litt tilfeldig og bare rammer enkelte kunder. Derfor er det vanskelig å identifisere årsaken. Men det er klart at feilene har oppstått etter en programvareoppdatering som ble gjort i helgen. Banken er nå i ferd med å rulle tilbake oppdateringen og håper at problemene blir borte med dette. Det hele skal være på plass igjen i løpet av dagen.

    Les også:

Feilene brukerne opplever, er enten at de blir kastet ut av nettbanken eller traider-løsningen på grunn av et altfor tidlig tidsavbrudd. Normalt blir man kastet ut dersom man har vært logget på veldig lenge uten å gjøre noe, men ifølge Andersson har tidsavbruddet skjedd allerede etter omtrent ti sekunder.

Enkelte andre brukere har fått en feilmelding som forteller om at en modul ikke kan lastes fordi det ikke er mer plass igjen på harddisken:

Til toppen