SkandiaBanken tilbyr online aksjehandel

Første halvår 2001 vil SkandiaBanken tilby online aksjehandel, i første omgang fra børsene i Oslo og Stockholm. Samtidig er mange nye tjenester på trappene.

Siden etableringen i Norge for drøye åtte måneder siden har SkandiaBanken lansert flere nye tjenester. Blant annet rating, nettbasert rådgivning og spareavtaler. Dette kan du lese mer om her: SkandiaBanken blir fondsrådgiver.

SkandiaBanken satser på å levere enkle og konkurransedyktige tjenester som gir verdi for kundene. På sikt er det en del av nettbankens profil å kunne gi kunden det beste tilbudet på alle områder, og er det en annen aktør som har et bedre tilbud på ett område, vil banken foreslå denne, eller tilrettelegge for kontakt mellom ny aktør og bruker (eventuelt selv være mellomledd). For å oppnå kundelojalitet, vil banken satse på tilgjengelighet, og å levere mer enn det kundene forventer.

Utenlandsbetaling skal lanseres i januar neste år, og online aksjehandel lanseres i løpet av første halvår 2001. I første omgang gjelder dette aksjer i selskaper notert på Oslo Børs og Stockholmsbørsen.

I løpet av et par-tre uker vil også blinde og svaksynte kunne bruke SkandiaBanken. Ifølge direktør Øyvind Thomassen er det kun enkel HTML-koding som skal til for å gjøre dette mulig. - Dette er enkelt å gjøre, og blir for oss mer en hyggelig liten gimmick, sier han.

Nettbankens tjenester på WAP og digital-TV er under utvikling, og skal lanseres når tjenestene har verdi for kundene. Per i dag mener ikke Thomassen at WAP-teknologien er god nok til at tjenesten kan bli noe mer enn middels. - Det er ikke god nok funksjonalitet ennå, og hvis vi lanserer med en gang vil vi miste troverdighet, mener han.

Andre tjenester som er på trappene er e-faktura (leverandør må velges - enten BBS eller EDB Fellesdata), bank ID (her er det flere aktører som jobber med ulike løsninger, blant annet Posten, Telenor / ZebSign og EDB Fellesdata), og nettbasert lommebok (en tjeneste der man for eksempel via mobiltelefonen kan begrense hvor mange penger som skal befinne seg på kortet).

Alt-i-ett-kreditt er også en tjeneste banken vil tilby etter hvert. Dette innebærer at man setter boligen som sikkerhet for kreditten, og at man dermed får en mye større fleksibilitet. Rentenivået på denne type kreditt er ikke bestemt, konkurranseforholdene vil avgjøre dette. Thomassen tror imidlertid at renten vil ligge nærmere boliglånsrenten enn den man betaler for kontokreditt, men sier man må regne mer å betale litt for fleksibiliteten.

Les mer om: