Skandinavia nedprioritert av MSN

MSN serverte nyheten, men ikke varene i kampen mot Google.

MSN serverte nyheten, men ikke varene i kampen mot Google.

MSNs Hotmail-brukere skulle få utvidet kontoen sin fra 2 ørsmå megabyte til 250 megabyte. Det lovet Blake Irving, visedirektør i MSN, i en uttalelse til Cnet.com. Løftet var et svar på at Google lanserte Gmail, med 1 gigabyte gratis lagring.

Dette var i juni 2004, men for skandinaver har det siden skjedd absolutt ingenting.

Meldingen var klar, det er ingen vits i å bytte til Gmail og så måtte informere alle dine kontakter om adresseendring, for snart får du god nok lagringsplass. Men hvor lenge må man vente?

- Det er ikke avklart, sier informasjonsdirektør i Microsoft, Jannick Lindbæk.

Portalsjef i MSN Norge, Helge Birkelund, vil ikke helt gå med på at Skandinavia er nedprioritert, og skylder på at det er mye som må implementeres for tiden. Oppgraderingen må uansett skje sentralt, ikke lokalt i Norge.

- Vi kommer, men foreløpig har det ikke kommet til vårt marked. Når det er sagt kan man få to gigabyte annonsefri Hotmail for 149 kroner i året. Jeg kan ikke si eksakt hvor mange brukere vi har, med det er et femsifret antall betalende kunder i Norge, sier han.

Det finnes imidlertid metoder for de som virkelig ønsker seg 250 megabyte nå, og ikke vil vente. Det er ikke ukjent for MSN.

- Jeg kjenner til det, og vi kan ikke nekte mennesker å forsøke å være amerikanske, sier Birkelund.

Ved å oppgi at du er amerikaner får du utvidet kapasitet. Hotmail sjekker ikke hvor du registrerer deg fra. Det blir neppe straffeforfølgelse av sånt, og Birkelund ler litt av det, men ønskelig er det ikke.

- Det er viktig for oss at brukerne bruker en norsk konto, på grunn av annonsørene, så de kan få relevante brukere, sier han.

En metode for å øke lagringskapasiteten til Hotmail-kontoen din, er beskrevet på denne siden hos ITPro.

Til toppen