Skandinavias første mastergradstudium i informasjonssikkerhet

29 av 130 søkere er tatt opp til Skandinavias første mastergradstudium i informasjonssikkerhet - ved Høgskolen i Gjøvik.

29 av 130 søkere er tatt opp til Skandinavias første mastergradstudium i informasjonssikkerhet - ved Høgskolen i Gjøvik.

Studiet er på 120 studiepoeng, eller 40 vekttall. Det tilbys over to år som heltidsstudium, eller over fire år på deltid. Det er kommet i stand i samarbeid med næringslivet - Gjensidige NOR, Norsk Tipping, PricewaterhouseCoopers, Sparebanken Hedmark, Telenor og Thales - og med Forsvaret, Avdeling for forvaltningsinformatikk ved Juridiske fakultet i Oslo, og Kungliga Tekniska Högskolen. Næringslivet bidrar med ti millioner kroner, fordelt over tre år.

- Torsdag 5. september var første studiedag, forteller prosjektleder Svein Pettersen i Gjøvik Kunnskapspark til digi.no. - Vi fikk 130 søkere, og slapp til 29. De fleste er nyutdannede ingeniører, men det er også et solid innslag folk som har arbeidet lenge og som har god fartstid.

Det var ingen kjønnskvotering til studiet. Blant de 29 er bare tre kvinner, tatt opp utelukkende på grunnlag av kvalifikasjoner. Ti av de 29 tar studiet på deltid.

- Studiet er mye rettet mot næringslivet, sier Pettersen. - Vi baserer det på samlinger, slik at folk kan fortsette i jobb selv om de velger fulltidsstudiet. Per semester er det fem tre dagers samlinger i fulltidsstudiet.

For å etablere et lokalt forskningsmiljø innen informasjonssikkerhet har Høgskolen i Gjøvik ansatt en professor på heltid.

Til toppen