BEDRIFTSTEKNOLOGI

Skanner for bærbare PC-er

Fujitsu lanserte nylig hva selskapet hevder er verdens minste og letteste skanner. Den er utstyrt med et Type-II PC-kort og er beregnet for bruk sammen med bærbare PC-er.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
30. jan. 1998 - 17:08

Monokrom-skanneren, som har navnet RapidScan RS-10, har en oppløsning på 400 dpi (dots per inch - billedpunkter per tomme) og bruker ifølge Asia BizTech 2,6 sekunder på å skanne en A-6 side. Skanne gjør man ved å skyve skanneren over siden.

Programmet som mottar de innleste dataene åpnes ved at man trykker på en knapp som er plassert oppå skanneren.

Skanneren veier 80 gram og har målene 183 mm, 17,6 mm og 14,7 mm, som er henholdsvis bredde, dybde og høyde. All strømforsyning skjer gjennom PC-kortet. Det er altså ikke behov for noe batteri eller annen form for ekstern strømforsyning. Skanneren bruker ifølge Asia BizTech svært lite effekt. Gjennom energisparende design blir effektforbruket ikke mer enn 1 watt når skanneren er brukes, og 0,3 watt når den ikke er i bruk. Dette er så lite at det knapt vil merkes på batterivarigheten til PC-en.

Prisen for skanneren er satt til 29.800 yen, omtrent 1.800 kroner. Dette inkluderer i tillegg til selve skanneren og PC-kortet, en integrert programvaresnutt som kalles Scanbox. Denne kan konvertere skannede bilder til enten data- eller tekstfiler ved å bruke optisk tegngjenkjenning (OCR).

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra