BEDRIFTSTEKNOLOGI

Skanska satser på Linux-klienter

Svenske Skanska planlegger å utstyre alle sine byggeplasser med Linux-terminaler.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
7. des. 2006 - 11:24

Det svenske entrepenørselskapet Skanska arbeider ifølge ComputerSweden med et nytt kommunikasjonssystem for selskapets byggeplasser. Dette skal etter planen basert på åpen kildekodeprogramvare. Selskapet har over 700 byggeplasser i Sverige, i tillegg til i mange i blant annet Norge. Hver byggeplass skal utstyres med mellom én og ti Linux-baserte terminaler som skal kunne brukes til å levere inn tidsrapporter, samt å få tilgang til e-post og Skanskas intranett. Målet er å kvitte seg med hele papirhåndteringen.

Det nye systemet i samarbeid med Novell og leverandøren Atea. Det vil bli testet i løpet av vinteren og vil raskt bli rullet ut i løpet av våren dersom testingen går bra.

Johan Balk, som leder prosjektet for Skanska, sier til ComputerSweden at han ikke tror opplæringskostnadene vil bli høyere med det Linux-baserte systemet enn med et tilsvarende, Windows-basert system.

- I mange tilfeller kommer vi til å lære dem å bruke datamaskiner, ikke et bestemt system. I tillegg tror jeg at de som er erfarne brukere hjemmefra vil komme til mestre dette greit, sier Balk. De store besparelsene ventes likevel å skje ved å antallet ledd i behandlingen av tidsrapporter reduseres kraftig.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.