RESULTATERFINANS

Skaper trolig Norges største markedsplass

Markedsplassene er ikke døde. Nå kobler Visma-eide Industream og Atento seg sammen, noe som reduserer konstnadene både for kunder og leverandører.

Etter at privatpersoners Internett-handel ikke tok av i rakettempo, ble markedsplasser der bedrifter skulle handle med hverandre det store håpet. Heller ikke dette har tatt av og en rekke aktører har forsvunnet.

De gjenværende selskapene viser nå langt større vilje til å samarbeide. For det er dyrt å lage digitale varekataloger og koble sine økonomisystemer til en markedsplass, enten du er kunde eller leverandør.

Som digi.no tidligere har skrevet, har to av Norges største Internett-baserte markedsplasser, Atento og IBX, lenge forhandle om et samarbeid. Dette samarbeidet er nå lagt på is, men Atento har skaffet seg en annen stor samarbeidspartner.

Atento ble startet av Posten, Telenor, DnB og Accenture og er et innkjøpssystem. Det samme er konkurrenten IBX, som ble foretrukket av offentlig sektor.

- Våre medlemmer hadde foreløpig ikke behov for å kommunisere med noen av leverandørene som er knyttet til IBX og vi har derfor utsatt kostnadene som en sammenkobling vil innebære, forteller Atento-sjef Tom Sørlie til digi.no.

Han har i stedet funnet seg en annen partner - Industream - der programvareselskapet Visma nylig ble største eier. Denne leverandør-orienterte markedsplassen har et 50-talls leverandører og Atento har selv rundt 60 tilkoblede leverandører.

I går offentliggjorde de to selskapene at leverandører hos Industream med noen håndgrep kan selge på Atentos markedsplass.

- Slike samarbeid reduserer integrasjonskostnadene både for kunder og leverandører. Dette er en viktig styrking av både Atento, Industream og e-handel i Norge generelt, sier Atento-sjef Tom Sørli.

Atento øker nå farten etter en treg start. Av sine eierselskaper er det bare DnB som har kommet i gang, men nå starter også Posten, og begge selskapene skal koble opp alle sine kontorer og divisjoner i løpet av året. Telenor skal starte opp til høsten, men den fjerde eieren, Accenture, har valgt et internasjonalt system sammen med moderselskapet.

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.