BEDRIFTSTEKNOLOGI

Skår i gleden for AdTech

Importøren av Mac-klonene til Power Computing, har hatt stor pågang etter introduksjonen i Norge. Problemet er imidlertid at bedriften sliter med lange leveringstider.

Eirik Flaa
28. nov. 1996 - 16:30

I august i år etablerte AdTech seg i Norge, som den første og eneste importør av Mac-klonene til Power Computing. Etableringen er blitt en suksess, men medaljen har fått sin bakside for Adtech, som foreløpig bare har tre medarbeidere.

-Vi hadde ikke regnet med så stor pågang. Dette har desverre har ført til lange leveringstider, opptil tre uker, sier daglig leder i AdTech Norge, Stein Terje Skår til digi:data. Han legger imidlertid til at han har stor tro på virksomheten fremover.

- Leveringsproblemene er bare midlertidige, og vi regner med å ta solide markedsandeler i løpet av ett års tid, sier Skår, som håper på å erobre 10-15 prosent av Mac-markedet i løpet av 1997. I dag ligger Norges totale Mac marked på mellom 250 og 300 millioner kroner. Det er likevel ingen målsetting å stjele markedsandeler fra Apple.

- Apple står for omlag 5% av det totale PC markedet. Først og fremst er det derfor i PC-markedet at vi ønsker å erobre nytt land. Dette målet har også vært tanken under utviklingen av våre produkter, sier Skår og poengterer at Macene fra Power Computing er tilrettelagt for å kjøre "mykwindows".

- Dessuten, sier han, er det mulig å sette inn ett sekundært kort med Pentium prosessor. Tilsvarende kompatibilitet finner du ikke på en PC, avslutter Mac-entusiasten.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.