RESULTATERFINANS

Skarpe tall fra Bouvet

Alt fortsetter å peke oppover for det norske IT-konsulentselskapet.

Kvartalstallene fra Bouvet det siste året viser jevn vekst.
Kvartalstallene fra Bouvet det siste året viser jevn vekst.
25. aug. 2011 - 13:52

Kvartals- og halvårstallene til Bouvet ble lagt fram i dag.

I andre kvartal økte omsetningen med 25,5 prosent til 209,7 millioner kroner, sammenliknet med samme kvartal i fjor. Driftsresultatet (EBIT) økte med 47 prosent til 21,9 millioner kroner, resultatet etter skatt med 46 prosent til 22,4 millioner kroner. EBIT-marginen ligger i år på 10,5 prosent, mot 8,9 prosent for et år siden. Bouvet har som uttalt mål å holde marginen over 10 prosent. Det greide de også i første kvartal i år.

I en pressemelding forklarer selskapet at veksten skyldes i hovedsak fire faktorer: flere ansatte, høyere timepriser, økt faktureringsgrad og økt salg av tjenester fra underkonsulenter. Det forklares i kvartalsrapporten at Bouvet har som strategi å benytte tjenester fra innleide underkonsulenter der konsernet ikke har kapasitet til å dekke etterspørselen med konsernets egne ansatte eller kundene etterspør spisskompetanse utenfor Bouvets satsningsområder. Underkonsulentenes andel av den totale omsetningen er 18,9 prosent, mot 15,8 prosent for et år siden.

– Bouvet presenterer et godt resultat i ett kvartal preget av høy aktivitet og ett økende antall forespørsler fra kunder. Bouvets kundebase er meget solid og en stor andel av kundene har vi bistått i en årrekke. I andre kvartal har Bouvet fått fornyet tillit fra en rekke av disse kundene. Vi har i tillegg utvidet tjenestespekteret for å gi kundene et bredere og mer komplett tilbud, sier administrerende direktør Sverre Hurum.

Hurum mener høy aktivitet, ett bredere spekter, og økte marginer er et godt utgangspunkt for at selskapet vil fortsette å utvikle seg positivt.

Bouvet har 702 ansatte fordelt på tolv kontorer i Norge og Sverige.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.