IT-POLITIKK

Skattedirektør varsler utsatt teknoskatt

Skattedirektør Hans Christian Holte frykter det vil ta lenger tid før det blir internasjonal enighet om en skattlegging av de store teknologselskapene. 

Skattedirektør Hans Christian Holte frykter det vil ta lenger tid før det blir internasjonal enighet om en skattlegging av de store teknologselskapene.
Skattedirektør Hans Christian Holte frykter det vil ta lenger tid før det blir internasjonal enighet om en skattlegging av de store teknologselskapene. Foto: Vidar Ruud / NTB Scanpix
29. juli 2020 - 11:19

Koronapandemien og motstand fra USA har ført til et tilbakeslag i arbeidet med å utarbeide et felles regelverk for skattlegging av de store teknologiselskapene som Google, Facebook og Apple, melder NRK.

Avtroppende skattedirektør Hans Christian Holte har ledet OECDs nettverk av skattedirektører som de siste årene har forsøkt å komme til enighet om regler for å skattlegge gigantselskapene som tilbyr tjenester og har store inntekter i mange land, men uten å ha nevneverdig fysisk tilstedeværelse. Målet var å ha et sett regler klare i løpet av 2020, men det tror Holte nå ikke lenger er mulig.

– Jeg kan ikke si annet enn at det ser tøffere ut nå enn for noen måneder siden sier Holte til NRK.

Foruten koronautbruddet er ikke USA like innstilt på å enes om et skatteopplegg, som i stor grad vil ramme de store amerikanske teknologiselskapene.

– Det andre er at amerikanerne nå ikke lenger gir full oppslutning om alle de ulike delene av det forslaget som det har vært jobbet med, og de er jo helt avgjørende i denne sammenhengen, sier Holte.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.