En typisk grunnkonfigurasjon for FlexPod.
En typisk grunnkonfigurasjon for FlexPod. (Bilde: Cisco)

Skatteetaten valgte Proact

Satser på FlexPod, en felles plattform fra Netapp og Cisco.

Skatteetaten har inngått avtale med Proact om konvergent infrastruktur for store moderniseringsprosjekter knyttet til både skatt og folkeregister.

I startfasen er kontrakten på rundt 12 millioner kroner, pluss vedlikehold og support.

Grunnlaget for leveransen er FlexPod, en plattform for å utvikle datasentraler til private nettskyer. FlexPod er utviklet av NetApp og Cisco i fellesskap, med lagring fra NetApp og servere og nettverksutstyr fra Cisco. FlexPod ble lansert i 2011 og er siden, ifølge FlexPod-oversikten til Cisco, levert til over 2500 kunder i 35 land. Denne siden tilbyr blant annet hvitbok og iPad-app om plattformen. NetApp har en tilsvarende oversikt.

I løsningen til Skatteetaten inngår virtualisering fra VMware.

I en pressemelding fra Proact heter det at de første prosjektene som Skatteetaten skal kjøre i sitt nye konvergente miljø er elektronisk dialog med arbeidsgivere («a-meldingen») og modernisering av grunnlagsdata.

A-meldingsprosjektet skal forenkle og forbedre arbeidsgivers innrapportering av ansettelses- og inntektsforhold. Den årlige transaksjonsmengden er over 120 millioner.

– IT-miljøet som skal håndtere dette må være stabilt, pålitelig og fleksibelt. Dette er svært kritiske komponenter og de blir viktige for at vi skal lykkes med å forenkle arbeidet for både næringslivet, øvrige skatteytere og for offentlige myndigheter, sier prosjektleder i Skatteetaten, Jan Tore Ajer.

Prosjektet for grunnlagsdata skal gi enklere og bedre rapportering av kontroll- og likningsoppgaver fra blant annet banker, boligselskaper og forsikringsselskaper.

Akseptansetest av løsningene gjennomføres i april og alt skal være i produksjon midt i juni.

Ajer håper at også etatens store Oracle-baserte saksbehandlersystemer skal kunne kjøres på den konvergente plattformen.

Til toppen