DIGITALISERING OG OFFENTLIG IT

Skattemeldingen lagt ut – påloggingstrøbbel gjennom natten

Etter at skattemeldingen ble gjort tilgjengelig onsdag kveld, var det så stor pågang hos skatteetaten gjennom natten at innloggingen brøt sammen.

Kort tid etter at skattemeldingen ble gjort tilgjengelig, var det så stor pågang på skatteetaten sin nettside at man ikke fikk logget seg inn.
Kort tid etter at skattemeldingen ble gjort tilgjengelig, var det så stor pågang på skatteetaten sin nettside at man ikke fikk logget seg inn. Skjermbilde: NTB Scanpix
4. apr. 2019 - 07:42

– Høy trafikk. Det er mange som vil se skattemeldingen sin nå. Prøv igjen om en stund, lød beskjeden noen timer på skatteetaten.no, men meldingen ble fjernet rundt 0.30 natt til torsdag. Klokken 6 om morgenen var det fortsatt problemer med innloggingen. Etter det NTB erfarer, fungerer Altinn som det skal, hvis man først kommer seg dit.

– ID-porten er for øyeblikket ustabil på grunn av svært høy trafikk i løsningen. Det jobbes med å løse problemet, lyder driftsmeldingen som ble lagt ut av Direktoratet for forvaltning og IKT (Difi) sent onsdag kveld. Torsdag morgen var det ikke kommet noen oppdatering om fremdriften. Difi har ansvaret for ID-porten, som er flaskehalsen tusenvis av nordmenn må gjennom for å komme inn på nettsidene til Altinn og se skattemeldingen.

Meldingen er første pekepinn for mange på om de skal få penger igjen eller betale restskatt etter skatteåret 2018.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.