Skattemilliard til IT-konsulenter

22 selskaper skal slåss om lukrative avtaler.

Skattemilliard til IT-konsulenter
Skatteetaten skal handle inn konsulenttjenester for minst én milliard kroner de neste par årene. Her ser du hvilke leverandører som får være med på moroa. Bilde: Per Ervland

Skatteetaten har gitt tilsagn til 22 konsulentselskaper som får kjempe om rammeavtaler verdt opptil 1 milliard norske kroner de neste to årene.

Det er Finansavisen som i dag kan røpe hvilke aktører som har nådd opp i to anbudskonkurranser fra i våres, en for generell konsulentbistand og en for Java-basert utvikling.

De lukrative oppdragene er slått sammen til fjorten områder. Ifølge avisen er følgende leverandører gitt tilsagn om å konkurrere innen de ulike kategoriene:

1. Prosjektledelse

Devoteam, Promis, Dataess, KPMG og Ework

2. Strategi

Capgemini, KPMG og PWC

3. Kontroll

Metier

4. Samfunnsøkonomi

Menon

5. Systemutvikling

Dataess

6. Oracle og datavarehus

Dataess, Evry og KnowIT

7. Arkitektur og løsninger

Capgemini, Acando, Steria, Bekk og Systek

8. Integrasjon og modellering

Steria, Acando, Visma

9. Testing og kvalitetssikring

Promis, Bekk og Visma

10. Infrastruktur og drift

Firstpoint, Ework og Steria

11. Sikkerhet

Mnemonic, Secode og PWC

12. E-læring

Apropos Internett

13. Brukskvalitet

Bekk, Steria og e-vita

FORNØYD: Dataess-sjef Bjørn Deverill gleder seg over tilsagn fra Skatteetaten.
FORNØYD: Dataess-sjef Bjørn Deverill gleder seg over tilsagn fra Skatteetaten.

14. Arbeidstjenester

Tegn_3

Det lille Oslo-baserte konsulentselskapet Dataess, med sine fjorten ansatte, står tilbake som en av vinnerne av Skatteetatens digre anbudsrunde.

– Her har vi tatt en aldri så liten storeslem, sier en fornøyd daglig leder Bjørn Deverill-Mathisen i Dataess til digi.no.

Han tar riktignok alle mulige forbehold: Kontrakten blir først undertegnet senere denne uken, men klagefristen har utløpt.

Innen systemutvikling er Dataess eneste som fikk tilsagn, mens de er blant flere i kategoriene for Oracle/datavarehus og prosjektledelse. For å sikre leveransene har de knyttet til seg et consortium av underleverandører. Det omfatter UNIConsult, Norconsult Informasjonssystemer, e-vita, Bicon, Right Consulting, BMCON, Systemkompaniet og Webstep.

– Det er ganske mange. Vi har søkt å finne selskaper som er komplementære og som har den rette innstillingen til å levere til en såpass spennende kunde, sier Deverill-Mathisen.

Ifølge ham er det altfor tidlig å spekulere i hvor stort uttak tilsagnet fra Skatteetaten vil bety for dem. Rammeavtalene varer i to år med opsjon på ytterligere to års forlengelse.

– Verdien på kontrakten vil til en hver tid være styrt av hvilke prosjekter Skatteetaten starter, sier han.

Innen systemutvikling ser Dataess for seg å bistå med mye av jobben Skatteetaten har mot Altinn, men også med utviklingen av mobile apper, noe Deverill-Mathisen trekker frem som veldig spennende.

De ulike oppdragene fra etaten blir fordelt innen kategoriene blant de leverandørene som har fått tilsagn, da i form av ulike minikonkurranser.

    Les også: