AVTALER & KONTRAKTER

Skattetaten kjøper servere av Ergogroup

- IBM Power-maskinene våre er modne for utskiftning.

15. juni 2010 - 11:58

IBMs Power System-plattform utgjør Skatteetatens sentrale servere for oppetidskritiske systemer som folkeregisteret, aksjonærregisteret, momssystemet og ligningssystemet.

Tiden er nå kommet for å modernisere denne viktige infrastrukturen. Skatteetaten vil ta i bruk mer moderne og effektiv teknologi.

- Maskinene vi har nå er relativt gamle og modne for utskiftning. Power-maskinene våre er rundt 4-5 år gamle, sier avdelingsleder plattform og teknologistyring Atle Johnsen i Skatteetaten til digi.no.

Ergogroup har vunnet kontrakten på å levere nye «jern». I tillegg til nye IBM Power System-servere skal selskapet levere tilhørende tjenester gjennom en toårig rammeavtale.

Avtalen har en anslått verdi på 40 millioner kroner. I tillegg kommer opsjon på ytterligere to år.

- Det er snakk om Power7-maskiner og nyere når det kommer. Det er uklart hvor mange servere det blir snakk om, men vi skal hjelpe Skatteetaten å kontinuerlig holde maskinparken sin oppdatert, sier Ergogroups fagekspert Tore Thon til digi.no.

Vesentlig kraftigere

Unix-maskinene til Skatteetaten kjører IBMs AIX-operativsystem. Moderniseringen vil gjøre maskinparken vesentlig kraftigere enn før. De nye serverne vil ha mellom 32 og 128 kjerner, ifølge Ergogroup.

- Det blir færre fysiske servere, men de er vesentlig sterkere. Det blir flere virtuelle maskiner. Med ny virtualiseringsteknologi øker tilgjengeligheten på systemene med tilnærmet hundre prosent, sier Thon.

Han forteller at virtualiseringen slår særlig positivt ut for lisensberegning.

Skatteetaten har selv en habil driftsavdeling på rundt 70 ansatte som selv vedlikeholder maskinparken, som er spredt over tre ulike datasentraler.

I henhold til rammeavtalen skal Ergogroups konsulenter bistå dem med kompetanse, blant annet implementering, løsningsdesign og rådgivning.

Det er første gang Ergogroup inngår en slik avtale om serverkjøp med Skatteetaten.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.