FORBRUKERTEKNOLOGI

Skepsis mot Facebook Places

Norske Facebook-brukere som har hørt om tjenesten, frykter for personvernet.

Bilde: Per Ervland
13. jan. 2011 - 12:09

I august i fjor lanserte Facebook tjenesten «Places» som lar brukere med GPS på mobilen holde sine venner kontinuerlig à jour med hvor de befinner seg. I forrige uke ble tjenesten også tilgjengelig i Norge.

    Les også:

Webselskapet Tenk har allerede rukket å få Norfakta Markedsanalyse til å lage en første markedsundersøkelse av Facebook Places. Norfakta gjennomførte undersøkelsen mandag 10. januar, blant Facebook-brukere over 15 år.

Undersøkelsen viser at svært få har hørt om den nye tjenesten, og at et stort flertall av disse har betenkeligheter med å bruke den, på grunn av personvernhensyn.

Spørsmålene og svarene ser slik ut:

1: Har du hørt om Facebook Places?

Ja: 29 prosent

Nei: 71 prosent

2: Dersom JA på spørsmål 1, har du brukt Facebook Places?

Ja: 28 prosent

Nei: 72 prosent

3: Dersom nei på spørsmål 2, har du planer om å bruke Facebook Places?

Ja: 10 prosent

Nei: 67 prosent

Vet ikke: 24 prosent

4: Dersom ja på spørsmål 1, har du betenkeligheter med å bruke Facebook Places i forhold til personvern?
Ja: 59 prosent

Nei: 38 prosent

Vet ikke: 3 prosent

5: Dersom ja på spørsmål 1, kan du være interessert i å motta spesielle tilbud fra bedrifter gjennom å sjekke inn på steder i Facebook Places?
Ja: 21 prosent

Nei: 72 prosent

Vet ikke: 7 prosent

På nettstedet slettmeg.no har Datatilsynet, som også har uttrykt skepsis overfor Facebook Places, lagt ut anvisninger på hvordan brukere kan justere personverninnstillingene i Facebook for å unngå at andre enn dem de selv vil, skal kunne følge med på hvor de er.

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.