Skepsis mot Telenor som storeier i TV2

Redaksjonsklubben har prinsipielle innvendinger.

Skepsis mot Telenor som storeier i TV2

Redaksjonsklubben har prinsipielle innvendinger.

Bergen (NTB-Kjell Sletta): De ansatte i TV 2 er skeptiske til at Telenor kan bli storeier i TV-kanalen.

– Det er de prinsipielle innvendingene som er viktige. Det ene er at vi vil få statlig eierskap både i NRK og TV 2 hvis Telenor kommer inn som en stor eier. Det andre er at Telenor da vil kontrollere både innholdsproduksjon og distribusjon, sier Baard Zakariassen, leder i TV2s redaksjonsklubb.

A-pressen kan selge
Onsdag meldte bladet Kampanje at A-pressen vil kvitte seg med sin eierandel på 50 prosent av TV 2. Torsdag skrev Dagens Næringsliv at Telenor er sannsynlig kjøper av A-pressens aksjer, eventuelt i samarbeid med det svenske selskapet Bonnier.

Telenor er storeier i A-pressen, og skal ha påskyndet salgsprosessen mot konsernsjef Even Nordstrøms vilje. Dette skal være bakgrunnen for at Nordstrøm gikk av på dagen onsdag.

Telenor vil kjøpe
– Vi ville ikke kommentere ryktene som gikk onsdag om at A-pressen er på vei ut av TV 2. Nå har vi forhørt oss med kilder vi regner som pålitelige, og vi har grunn til å tro at Telenor er ute etter å kjøpe seg inn i TV 2, sier klubbleder Zakariassen.

Han forteller at de tillitsvalgte og de ansattes representanter i styret i TV 2 hadde møte torsdag, og at det er stor skepsis til en slik løsning.

– Vi vil ikke rangere eller karakterisere mulige eiere, men det er på prinsipielt grunnlag vi reagerer. Vi kan ikke forstå at den norske stat ønsker å ha det slik, sier Zakariassen.

Telenor er allerede en dominerende TV-distributør gjennom Canal Digital og RiksTV. RiksTV eies i dag av Telenor, NRK og TV 2.

Lei av uro
De siste par årene har vært urolige i TV 2 med nedbemanning og usikkerhet. Nylig ble det kjent at de ansatte gjennom en arbeidsmiljøundersøkelse har uttrykt svært lav tillit til ledelsen. Tirsdag ga lederen for Nyhetskanalen, Thomas Henschien beskjed om at han går av. I tillegg står kanalen nå i en uavklart eiersituasjon.

– Det er ubehagelig å ha slike rykter svirrende. Jeg syns virkelig ikke at vi trenger dette nå. Skal det skje noe på eiersiden, håper jeg det blir avgjort og gjennomført raskt. Men ikke gjennom et oppkjøp fra Telenor, sier Baard Zakariassen. (©NTB)

Til toppen