Skeptikerens høyborg

Interessert i alt som virker unormalt? Her er nettstedet for deg som har et distansert forhold til new age, okkulte fenomener og kryptozoologi.

Interessert i alt som virker unormalt? Her er nettstedet for deg som har et distansert forhold til new age, okkulte fenomener og kryptozoologi.

Det er alltid gledelig når jeg lærer noe nytt ved hjelp av Internett. Denne gangen er jeg ekstra blid fordi jeg kom over en type hjemmeside jeg har lett lenge etter. Som nevnt i tidligere artikler har jeg alltid vært fascinert av katastrofe- og konspirasjonsforfattere. Eneste problemet har vært min logiske sans som har slaktet det meste.

Uansett, hvem er ikke enig i at Immanuel Velikovsky, Zecharia Sitchin og Erich Von Däniken er morsomme, selv om de er på bærtur. For meg er de nevnte forfatterne de aller beste innen science fiction. Nettopp fordi jeg ser på det som science fiction gjør at jeg ikke er en vill etterfølger av de forskjellige teoriene.

Glemte jeg å nevne L. Ron Hubbard? Han er også rasende festlig.

Mest gøy er det vel Sitchin som har. Sithcin's bøker har inspirert en smart fyr ved navn Rael til å starte Rael religionen. Sitchin kom jo med idéen om at homo sapiens er skapt av utenomjordiske som fremskyndet prosessen ved hjelp av DNA-manipulering. Dette har Rael omfavnet såpass at en ny religion er skapt.

Selv om jeg har hatt mange kritiske tanker bak det meste innen pseudovitenskap, ufoer, aliens osv. osv. har det ikke alltid vært lett å stå imot massen. Hvordan kan jeg stå imot folkemassen som elsker x-files? Jeg syns x-files er gøy jeg også. Det er jo science fiction.

Her kommer The Skeptic's Dictionary inn i bildet. Denne suverene hjemmesiden er proppfull med intelligent kritikk av det meste innen paranormal psychic, okkulte/supernaturlige fenomener, new age, kryptozoologi, alternativ medisin osv., osv..

Et godt råd (som alltid) er å lese FAQen (Frequently Asked Question). Særlig for denne hjemmesiden er det viktig å sette seg inn i arbeidet. Det anbefales også at dere leser introduksjonen til denne siden.

Det er en egen liten samling med artikler fra andre skribenter. I denne essay-delen anbefales The Occult and Nazism Re-Examined av Steve Mizrach. Dette er en fin artikkel som i aller høyeste grad er brennaktuell.

Artikkelen om The Quadro Tracker anbefales på det varmeste. Les hvordan et sleipt selskap i USA klarte å lure en haug med statlige institusjoner.

Noe mer er det ikke å si. Sjekk ut denne hjemmesida hvis du har lyst.

Til toppen