– Skeptikerne holder Microsoft skjerpet

Men selskapet forsøker å omvende noen av dem under årets JavaZone.

– Skeptikerne holder Microsoft skjerpet
Microsofts ønsker kontakt med nye miljøer og er derfor tilstede under JavaZone, her representert med teknologidirektør John Henrik Andersen, som understreker Microsofts relativt ferske kjærlighet til Linux. Bilde: Harald Brombach

I år som i fjor har Microsoft Norge en stand under JavaZone, en arena hvor selskapet tradisjonelt har vært lite relevant. Men faktisk er det femte gang Microsoft Norge er tilstede under konferansen.

Les også: JavaZone har et luksusproblem

Midtlivskrise?

– Det viktige for oss er å nå ut og å få vist miljøene der at nye Microsoft, 40-åringen, har gjenoppdaget seg selv. Vi ønsker å være åpne, inkluderende og like relevante for Java-utviklere som for Linux-brukere, som alle ønsker å få løsningene ut raskest mulig, sier John Henrik Andersen, teknologidirektør i Microsoft Norge, til digi.no.

– For oss er det ett fett om dette gjøres med Linux og Java, eller Windows .Net, så lenge det kjøres i vår nettsky, sier Andersen.

Microsoft har flere ganger gjentatt at mer enn 20 prosent av kapasiteten i Azure brukes til Linux-baserte arbeidsoppgaver. Ifølge Andersen er denne andelen nå over 25 prosent.

Han understreker at dette økningen ikke gjøres fordi det er fint for Microsoft å fortelle om dette, men fordi det er noen som har behov for å få denne kapasiteten levert.

– Vi blir svært godt mottatt av dem som har testet oss, hevder Andersen.

– Selv skeptikerne begynner å gi oss anerkjennende nikk når vi viser hvor relevante vi er, sier han.

Leste du denne? Windows 10 kan få støtte for flere åpne medieformater

Skjult agenda?

Microsofts historie har ført til at det er en del IT-folk som fortsatt mistenker at Microsofts snuoperasjon bare er et spill for galleriet og at det finnes en skjult agenda bak det hele.

– Det er ingen skjulte agendaer. Denne 40-åringen har tatt innover seg at vi lever i en verden hvor clouden har kommet for å bli, og hvor monolittene og siloene ikke lenger har livets rett. Åpenhet og samarbeid er nødvendig, sier Andersen.

Han sier videre at Microsoft lever helt greit med disse skeptikerne.

– Sunne skeptikere holder oss skjerpet ved å stille kritiske og nyttige spørsmål, forteller Andersen.

Etter 20 år: Arven fra Windows 95 lever videre

Hjertelig velkommen

Helge Jenssen og Espen Herseth Halvorsen i JavaBin, som arrangerer JavaZone, har ingenting imot Microsofts deltakelse under arrangementet.

– Jeg syns det er litt gøy. De gjør litt de riktige tingene, sier Halvorsen til digi.no.

– De har satset på åpen kildekode, men det er viktig at de er tydelige på at de tjener penger på dette, legger Jenssen til.

Les et større intervju med Jenssen og Halvorsen her.