Skien blir Nordens friprog-hovedstad i sommer

eZ Systems samler deltagere fra 33 land til sin årlige friprog-konferanse i Skien.

Skien blir Nordens friprog-hovedstad i sommer

eZ Systems samler deltagere fra 33 land til sin årlige friprog-konferanse i Skien.

Det norske friprog-selskapet har klart å nå ut i den store verdenen fra sitt hovedkvarter i Skien, og nå gjør de klar for storinntrykk fra utlandet.

19. og 20. juni arrangerer eZ Systems Open Nordic Conference for sjette gang. I fjor samlet de 730 deltagere fra 33 land, og i år tror på enda flere deltagere til det som har blitt Nordens største friprog-konferanse.

- Vi synes at det er veldig morsomt å vise at det går an å få til store ting utenfor Oslo, sier Sten Thorstensen i eZ Systems.

For å vokse videre har Skien-selskapet alliert seg med det nyopprettede Friprog-senteret og bransjeorganisasjonen IKT-Norge.

- Vi fant ut at dette begynte å bli litt for mye for oss alene. Derfor har vi i år delt konferansen i tre, slik at andre også kan få være med. Da får vi også konsentrert oss om publiseringsverktøy, som vi er best på, sier Thorstensen.

eZ Systems lever av å utvikle publiseringsløsninger, og de har nå 70 ansatte fordelt på kontorer i fem land. Kundelisten fordeler seg over hele 160 land, og inkluderer mange store og kjente selskaper og organisasjoner som blant annet damebladet Vogue og prestisjefylte Massachusets Institute of Techonology (MIT).

Selskapet har nådd raskt ut i verden takket være at de satser på å dele ut programvaren gratis, samtidig som de tilbyr kommersielle lisenser til de som ønsker å sikre seg support. Totalt skal programvaren ha blitt lastet ned hele 2,5 millioner ganger.

Resultatet står imidlertid ikke helt i stil med utbredelsen. I fjor hadde selskapet et driftsunderskudd på hele 20 millioner kroner.

I år går det imidlertid bedre. Selskapet forteller at de i årets første kvartal leverte svarte tall på bunnlinjen, og at det i stor grad skyldes store kunder i Frankrike og Tyskland.

Til toppen