Skien-skole klekker ut Cisco-eksperter

IT-Extreme Academy i Skien tilbyr høyeste grad i Cisco, men sliter med å fylle opp plassene.

IT-Extreme Academy holder til i Skien og tilbyr opptil fire års utdanning med prestisjefylte sertifiseringer som CCIE (Cisco Certified Internetwork Expert) og innenfor Linux eller Microsoft.

Men til tross for at CCIE går for å være verdens mest respekterte datasertifisering og er ansett som doktorgraden innen nettverk, er det bare åtte som har meldt seg til høstens studiestart.

– Vi har plass til mellom 16 og 18 studenter, og det er fortsatt mange ledige plasser, framholder daglig leder Jan Endre Blomquist til digi.no.

Han er svært forundret over at det ikke er flere som velger å studere, når jobbmulighetene er så gode som de er.

Det er plass til opptil 40 studenter i klassen, og Blomquist medgir at skolen aldri har hatt fulle klasser. Men nå som det suser i Norge, er det merkelig at ikke flere vil ta en viktig påbygging fra sivilingeniør- eller bachelorgrad, mener han.

Han forteller at mange av studentene havner i større konsulentselskaper som Ementor, Ergogroup og Datametrix eller bedrifter som Telenor og Statoil.

IT-bransjen går nå nærmest mann av huse for å finne de riktige hodene, og studenter fra NTNU blir kapret midtveis i studiene.

Det skal i dag bare være 52 CCIE-sertifiseringer i Norge og ferdig utdannede kandidater stiller sterkt i toppstillinger innenfor IKT-kartlegging, design, arkitektur, sikkerhet, administrasjon og support av avanserte IKT-systemer.

Sertifiseringene er etterspurte i bransjen, spesielt titlene CCIE og CCSP (Cisco Certified Security Professional).

Studieprisen er 80 000 kroner i året som inkluderer en Dell bærbar PC, support, studiemateriell og sertifiseringer.

70 prosent av studietiden foregår på Ciscos avanserte studielabber og gir kandidaten seks teoretiske sertifiseringer og en eksamen ved Ciscos labsenter i Brüssel.

Ferske Cisco-tall viser at jobbmuligheter framover bør være gode. For hele regnskapsåret 2005–2006, hadde Cisco Systems en vekst i Norge på 15 prosent mot regnskapsåret 2004–2005.

– Veksten i Norge har vært spesielt sterk i bredbåndsmarkedet, i hjemmemarkedet og innen området Advanced Technologies. Advanced Technologies inkluderer blant annet trådløse nett, IP-telefoni, sikkerhet og lagringsnett for bedriftsmarkedet, uttalte Jørgen Myrland, administrerende direktør i Cisco Norge ved resultatframleggelsen i sommer.

Til toppen