Skiftet logo etter klager fra Dagbladet.no

Satirenettstedet Vagbladet.no ga etter for Dagbladets press og anklager om logolikhet. Nå oppfordrer Vagbladet andre aviser til å si fra hvis de føler seg krenket.

Dagbladet.no var ikke særlig fornøyd med valget av logo (se bildet under til venstre) da reklamebyrået Dusj lanserte satireavisen Vagbladet.no tidligere i uken.

Avisen likte verken bruken av logoen til Vagbladet.no eller at nettstedet hadde tatt inn Dagbladets egen logo på sidene uten å ha spurt på forhånd.

Les om disputten her:


Etter at sakene ble publisert i digi.no tok en advokat kontakt med Dusj og "stilte sine tjenester til disposisjon" som Håkon Elnan Aune i Dusj skriver til digi.no i en e-post.

"Etter å ha konferert med ham, valgte vi å bytte ut logoen med en som garantert ikke ligner hverken i form eller farge. I tillegg har vi fjernet linken til Dagbladet blant avisene, siden dette også var et ønske fra avisen. At de skyter seg selv i foten med sin null-toleranse er ikke vårt problem.", skriver Aune i en e-post til digi.no.

Dagbladet-logoen ble skiftet ut med en logo med nøytral hvit skrift på sort bakgrunn. Vagbladet fikk selv en ny logo designet og sendt uoppfordret fra Esben Andre Holm.

- Vi er i ferd med å knytte til oss skribenter på uavhengig basis, som kommer til å øke stoffmengden som er tilgjengelig på Vagbladet.no, opplyser han.

- Av de avisene vi linker til i margen til venstre på siden er det bare Dagbladet som har reagert, og de forlangte i utgangspunktet at man linket til dem med overskrift og ingress. Det har vi dessverre ikke plass til, sier han videre.

I en artikkel om saken på sitt eget nettsted skriver Vagbladet-redaksjonen:

"Dersom noen av de andre avisene som det er linket til på Vagbladet sine sider skulle føle seg krenket av dette, oppfordrer vi dem til å ta kontakt med oss slik at vi får fjernet alle referanser."

Satirikerne regner nå saken med Dagbladet.no for avsluttet.

Til toppen