RESULTATERFINANS

Skikkelig kalddusj for IBM

Er skuffet over egne resultater.

IBMs toppsjef, Ginni Rometty, har grunn til å være betenkt.
IBMs toppsjef, Ginni Rometty, har grunn til å være betenkt. Bilde: Andrew Harrer/Bloomberg via Getty Images / All Over Press
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
21. okt. 2014 - 13:30

IBM kom i går med resultatene for årets tredje kvartal. Totalt sett er er tallene lite å rope hurra for, selv om det finnes lyspunkter.

IBM bekreftet i går en avtale om salg av selskapets mikroelektronikk-virksomhet til Globalfoundries, hvor også detaljen om et kontantvederlag på 1,5 milliarder dollar fra IBM til Globalfoundries blir bekreftet. Samtidig er det klart at Globalfoundries skal være IBMs eksklusive leverandør av halvlederteknologi for servere de neste ti årene.

Tallene i kvartalsrapporten fra IBM omfatter i all hovedsak ikke mikroelektronikk-virksomheten, fordi den nå skal flyttes ut av selskapet.

IBM endte opp med en omsetning på 22,4 milliarder dollar, noe som er to til fire prosent lavere enn i samme kvartal fjor, avhengig av om man inkluderer faktorer som valutaendringer.

Dette førte til at selskapets netto driftsinntekter falt fra 4,5 til 3,7 milliarder dollar, en nedgang på 18 prosent. Tar man med underskuddet til mikroelektronikk-virksomheten, er ikke nettoinntektene høyere enn 18 millioner dollar.

– Vi er skuffet over prestasjonen vår. Vi opplevde en nedgang i kundenes innkjøp i september, og resultatene våre forteller også om den uovertrufne endringstakten i bransjen vår, sier Ginni Rometty, styreformann, president og CEO i IBM, i en pressemelding.

– Selv om vi ikke produserte de resultatene vi hadde ventet å oppnå, gjorde vi det bra innen våre strategiske vekstområder – nettsky, data og analyse, sikkerhet, sosial og mobil – områder som virksomheten vår er i ferd med å bli rettes mot. Vi vil akselerere denne omstillingen, sier Rometty.

IBM oppgir blant annet at selskapets nettskyomsetning har vokst med mer enn 50 prosent det siste året, men omsetning til mobilvirksomheten har blitt doblet.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.