"Skipperløst" i Global One

Mette Håkonsen, som er konstituert som administrerende direktør i Global One Communications, har sagt opp stillingen, til fordel for en stilling i canadiske Teleglobe.

Global Ones Norgesavdeling har vanskelig for å holde på lederne sine. Ikke før har Håkonsen overtatt som konstituerende Norges-sjef, etter sin forgjenger Stein Erik Larsen, velger hun også å slutte for å starte i samme selskap som sin ex-sjef Larsen.

- Beslutningen var vanskelig. Jeg brukte en helg på å bestemme meg, sier Mette Håkonsen til digi.no.

Hun sier at det var muligheten for å bygge opp en organisasjon fra bunnen som var avgjørende for valget. Mens Stein Erik Larsen leder Nordenavdelingen til teleblobe, vil Håkonsen lede oppbyggingen av Norgesavdelingen.

Hun fortsetter i sin stilling i tre uker til før hun i midten av november. Det er ventet at Global One kommer fram til Håkonsens etterfølger i løpet av kort tid.

Mette Håkonsen kommer fra en telekomerfaren familie, med en far som en av toppsjefene i Telenor. Hun ble ansatt i Sprint i 1991, og jobbet der blant annet sammen med Stein Erik Larsen som hun nå har fått et godt jobbtilbud fra. Håkonsen salgsdirektør i Global One i Norge i 1996, og har vært konstutuert sjef i Norge i seks uker.

Håkonsen sier at det heller ikke er en ulempe at hun og Larsen kjenner hverandre fra før og vet hvordan den andre jobber.

Til toppen