- Skitne triks fra Intel

En sentral person hos en av Intels hovedkonkurrenter påstår overfor digi at Intel bruker skitne triks for å hindre at kunder prøver alternative prosessorer.

En sentral person hos en av Intels hovedkonkurrenter påstår overfor digi at Intel bruker skitne triks for å hindre at kunder prøver alternative prosessorer.

Tidligere i år ble det avslørt at Intel hadde truet med å trekke sine egne og samarbeidspartnernes annonser fra to tyske datatidsskrifter dersom de trykket en uoffisiell test av Intels nye prosessor, Pentium II. Etter at saken kom ut i pressen verden over, måtte imidlertid Intel krype til korset, og komme med en beklagelse av hele episoden. Intel hevdet hardnakket at denne type metoder ikke er kutyme, og at noe slikt selvfølgelig ikke skulle igjen.

En kilde, sentralt plassert hos en av Intels hovedkonkurrenter påstår likevel at denne type forretningsvirksomhet fortsatt praktiseres hos prosessorgiganten. Han sier at Intels urene metoder denne gangen har gått ut over kunder som vurderer konkurrentenes alternativer.

– Mange av våre kunder har møtt sterke reaksjoner etter at de har prøvd våre prosessorer, sier kilden til digi.

– I et tilfelle krevde Intel tilbake alle sine prototyper etter at det ble kjent at de ville prøve ut prosessor x. I et annet tilfelle reduserte Intel umiddelbart kundestatus, hvilket betyr svekket leveringsprioritet og høyere priser, legger han til, og forteller at de aller fleste PC-produsenter er redde for Intel.

– Mange av PC-produsentene er livredde for hvordan Intel vil reagere dersom de prøver ut alternative prosessorer. Dette gjør det meget vanskelig for oss å konkurrere på lik linje, avslutter han.

Til toppen