JUSS OG SAMFUNN

Skitten telekamp fortsetter

Briiz kapret 30.000 kunder fra FixTelecom, mens Ventelo kjøpte gjelden i et tomt selskap og tar nå kundeservicen.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
7. juli 2005 - 09:22

Skandaleselskapet FixTelecom, der den omstridte forretningsmannen Frode Trollebø er sentral, fikk mellom 25 og 30 millioner kroner fra Ventelo for å gjøre opp sin gjeld til linjeleverandøren MCI, skriver iMarkedet.

Men MCI mente dette ikke holdt og overførte alle kundene til konkurrenten Briiz Telecom. Dermed fikk over 30.000 kunder ny leverandør av teletjenester over natten.

Ventelo har nå imidlertid overtatt kundeservicen til FixTelecom, melder iMarkedet.no.

FixTelecom har tidligere hatt telefonsupport på Malaga i Spania, men har ikke betalt ut lønn til de over 50 ansatte i flere måneder.

    Les også:

I slutten av april fikk de ansatte i Malaga, som både er svenske eller norske, og som supporterer de to markedene, beskjed om at de hadde fått sparken. Men det kom ingen offisiell oppsigelse, bare muntlig. De ansatte skal, ifølge kilder iMarkedet.no har snakket med, ha mellom 10 og 15 millioner kroner til gode i lønn.

Kampen og kundene og penger fortsetter altså. Les hele saken på vår søsterpublikasjon iMarkedet: Vill og skitten telekamp fortsetter

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.