BEDRIFTSTEKNOLOGI

Skjelvet kan forsinke iPad2

iSuppli advarer om mulig mangel på komponenter fra Japan.

18. mars 2011 - 11:45

Jordskjelvet i Japan kan sinke Apples nye nettbrett iPad 2, advarer analyseselskapet iSuppli.

iSuppli har plukket iPad 2 fra hverandre og identifisert minst fem nøkkelkomponenter som produseres i Japan: flashminne fra Toshiba, DRAM fra Elpida, et elektronisk kompass fra AKM, glassplaten over berøringsskjermen fra Asahi Glass og systembatteriet fra Apple Japan.

Selv om produksjonsanleggene til disse bedriftene er i all hovedsak uskadd etter skjelvet, rammes alle av logistiske utfordringer. Det er vanskelig å få råmaterialer inn til anleggene, og det er vanskelig å få fraktet ferdige komponenter ut. I tillegg rammes de av problemer rundt strømforsyningen i landet etter skjelvet. Mange krever høy presisjon under produksjonsprosessen: Disse vil ikke kunne nå tilstrekkelig kvalitet før man er sikre på at det er slutt på de mange etterskjelvene i styrke 4 til 7 på Richters skala.

Det finnes alternative leverandører i andre land av flere av komponentene, men det kan ta tid å tilpasse dem til Apples spesifikasjoner, i den grad det overhode er mulig.

Problemer med komponenter fra Japan vil gjøre det enda vanskeligere for Apple å møte etterspørselen etter iPad 2, som har vært langt kraftigere enn ventet, tror iSuppli.

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.