Skjelvet kan forsinke iPad2

iSuppli advarer om mulig mangel på komponenter fra Japan.

Skjelvet kan forsinke iPad2
Bilde:

Jordskjelvet i Japan kan sinke Apples nye nettbrett iPad 2, advarer analyseselskapet iSuppli.

iSuppli har plukket iPad 2 fra hverandre og identifisert minst fem nøkkelkomponenter som produseres i Japan: flashminne fra Toshiba, DRAM fra Elpida, et elektronisk kompass fra AKM, glassplaten over berøringsskjermen fra Asahi Glass og systembatteriet fra Apple Japan.

Selv om produksjonsanleggene til disse bedriftene er i all hovedsak uskadd etter skjelvet, rammes alle av logistiske utfordringer. Det er vanskelig å få råmaterialer inn til anleggene, og det er vanskelig å få fraktet ferdige komponenter ut. I tillegg rammes de av problemer rundt strømforsyningen i landet etter skjelvet. Mange krever høy presisjon under produksjonsprosessen: Disse vil ikke kunne nå tilstrekkelig kvalitet før man er sikre på at det er slutt på de mange etterskjelvene i styrke 4 til 7 på Richters skala.

Det finnes alternative leverandører i andre land av flere av komponentene, men det kan ta tid å tilpasse dem til Apples spesifikasjoner, i den grad det overhode er mulig.

Problemer med komponenter fra Japan vil gjøre det enda vanskeligere for Apple å møte etterspørselen etter iPad 2, som har vært langt kraftigere enn ventet, tror iSuppli.