BEDRIFTSTEKNOLOGI

Skjerm svitsjer mellom 2D og 3D

Fujitsu-modell for dem som arbeider med avansert visualisering.

Skjermen kan også anvendes i portrettmodus. Brillene for å se 3D krever ikke batteri.
Skjermen kan også anvendes i portrettmodus. Brillene for å se 3D krever ikke batteri.
4. nov. 2011 - 15:14

Fujitsu har lansert en 23 tommers skjerm til profesjonelt bruk for dem som arbeider med avansert visualisering i både 2D og 3D.

Skjermen kan svitsjes enkelt mellom 2D og 3D-modus. I 3D-modus anvender man lette og batterifrie polariserende briller.

Poenget med å bygge høy kvalitets 2D og 3D inn i samme skjerm er å forenkle arbeidsplassen til brukere som ikke er tjent med å måtte forholde seg til to ulike skjermer når de skal veksle mellom 2D- og 3D-visualiseringer. I 3D modus benyttes ny teknologi av typen Film Type Patterned Retarder (FPR) for å gi 3D uten flimring. Det skal være mulig for små grupper å sitte sammen foran skjermen slik at alle opplever 3D-effekten.

Målgruppen er først og fremst brukere av krevende grafiske applikasjoner innen konstruksjon, simulering og prosessering av geo- og satellittdata. Fujitsu ser også for seg bruk innen arkitektur, helse, annonsering og oppsøkende rådgiving.

Fujitsu mener videre at den brede synsvinkelen gjør skjermen hensiktsmessig i museer og andre utstillingslokaler, der kombinasjonen av 2D og 3D kan utnyttes til engasjerende underholdning og pedagogikk.

– At man slipper å investere i en ekstra skjerm for 3D-applikasjoner betyr at man sparer både penger og plass, sier Dieter Heiss i Fujitsu.

Skjermen, P23T-6 FPR 3D, vil være i salg i løpet av november. Pris er ikke oppgitt.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.