Skjermbilder fra funksjonsferdig Vista

Skjermbilder fra funksjonsferdig VistaVista Welcome Center er det første du møter i Vista inntil du eventuelt skrur det av.

Klikk her for å komme tilbake til hovedartikkelen.Rate and Improve Performance måler systemets ytelse og forteller deg hvor rask deler og maskinen totalt er.

Klikk her for å komme tilbake til hovedartikkelen.Transfer-systemet skal gjøre det enklere å byttet til Vista og beholde oppsett og filer. Systemet finnes i XP, men skal være forbedret.

Klikk her for å komme tilbake til hovedartikkelen.Microsoft har utvidet systeminformasjon-modulen.

Klikk her for å komme tilbake til hovedartikkelen.Dette lille vinduet viser hvilken privilegier som trengs for å gjennomføre oppgaven du forsøker på.

Klikk her for å komme tilbake til hovedartikkelen.Vista er mer intelligent enn Windows XP og oppdager selv enkelte typer problemer og hjelper brukere å løse dem.

Klikk her for å komme tilbake til hovedartikkelen.Vista skal selges i forskjellige versjoner, hvorav Ultimate er den mest omfattende. Her skal man åpenbart få tilgang til en del ekstra tillegg.

Klikk her for å komme tilbake til hovedartikkelen.Vista skal gi produsenter av Windows-programvare en integert nettbutikk for markedsføring av sine produkter. Programvare som tilbys her skal være garantert fri for spionvare og andre trusler.

Klikk her for å komme tilbake til hovedartikkelen.Sidebar skal ligge på siden av skjermen og lar brukere velge interaktive informasjonmoduler, et system Apple blant annet tilbyr.

Klikk her for å komme tilbake til hovedartikkelen.Du vil kunne velge mellom en rekke moduler. Microsoft forteller mer om systemet på Microsoftgadgets.com.

Klikk her for å komme tilbake til hovedartikkelen.Vista kan vise bildeserier.

Klikk her for å komme tilbake til hovedartikkelen.Microsoft har lagt inn deler av Desktop Search i Vista, så søk på dokumenter fra Startmenyen finner også epost og annen informasjon.

Klikk her for å komme tilbake til hovedartikkelen.Når du i Vista fører musen over programmer som er lagt ned på bunnlinjen, får du se dem i miniformat.

Klikk her for å komme tilbake til hovedartikkelen.Aero heter foreløpig 3D-muligheten i Vista. Det vil kreve et 3D-grafikkort. Med et klikk på Windows-knappen og Alt-tasten vil du kunne bla i åpne applikasjoner på en penere og kanskje nyttigere måte.

Klikk her for å komme tilbake til hovedartikkelen.Vista gir bedre kontroll over hvordan ikoner oppfører seg.

Klikk her for å komme tilbake til hovedartikkelen.Sikkerhetsenteret som SP2-oppgraderingen gav Windows XP er utvidet litt.

Klikk her for å komme tilbake til hovedartikkelen.Sikkerhet er det store salgsargumentet Microsoft bruker på Vista. I motsetning til i XP, vil ikke Windows Vista kjøre i administrator-modus unntatt når det trengs og da bare med eksplisitt godkjennelse fra brukeren. Dette vil stoppe mange sikkerhetstrusler.Klikk her for å komme tilbake til hovedartikkelen.Vista utvider kontrollpanelet med en rekke muligheter.

Klikk her for å komme tilbake til hovedartikkelen.Vista har et mye bedre system for backup som lar brukere sette opp automatisk kopiering.

Klikk her for å komme tilbake til hovedartikkelen.I stedet for å si at du vil ta backup av en mappe eller .doc-filer, kan man velge på en enklere måte.

Klikk her for å komme tilbake til hovedartikkelen.Du kan også be om å få tatt backup av en hel disk.

Klikk her for å komme tilbake til hovedartikkelen.Den nye nettverksmodulen gir bedre oversikt over muligheter og hva som skjer.

Klikk her for å komme tilbake til hovedartikkelen.Microsoft lover et fiskefilter for å stoppe datatyveri i Vista.

Klikk her for å komme tilbake til hovedartikkelen.Vista har et system som skal forenkel deling av innhold over private nettverk.

Klikk her for å komme tilbake til hovedartikkelen.Når du bretter ned WIndows Media Player får du en minispiller på bunnlinjen.

Klikk her for å komme tilbake til hovedartikkelen.Microsoft deler ut denne skjermdumpen fra Synccenter, et program for backup og filkopiering.

Klikk her for å komme tilbake til hovedartikkelen.Vista skal gjøre det enklere for foreldre å sette opp og kontrollere barns bruk av Internett og PCen.

Klikk her for å komme tilbake til hovedartikkelen.

Til toppen