Skjermnytt med BackWeb

BackWeb lar deg velge dine egne kanaler på nettet og sender nyhetene til deg fortløpende uansett i hvilket program du måtte arbeide.

BackWeb lar deg velge dine egne kanaler på nettet og sender nyhetene til deg fortløpende uansett i hvilket program du måtte arbeide.

BackWeb-banner
BackWeb-banner.

I likhet med PointCast, gir BackWeb deg oppdaterte nyheter så fort de dukker opp på de ulike nyhetstjenerne. Du kan også, i likhet med PointCast, legge til og fjerne kanaler du ønske å abonnere på. Forskjellen er at du ikke trenger å befinne deg i skjermsparemodus for å få frem nyhetene. Med BackWeb, som navnet tilsier, ligger programmet i bakgrunnen og nyhetene spretter frem på skjermen selv om du befinner deg i for eksempel Word. Et banner med de siste overskriftene sklir inn på skjermen, og, dersom du ønsker det, kan du med et museklikk få opp resten av teksten. Er du ikke interessert, kan du fjerne banneret med et klikk.

ZD NET er en av de tilgjengelige kanalene med BackWeb

Av andre mer kuriøse muligheter, kan BackWeb også oppdatere tapetet på skrivebordet med jevne mellomrom. Hvorvidt dette har noen verdi annet enn nyheten i seg selv, kan imidlertid diskuteres. Dette gjelder også skjermsparefunksjonen som ligger innebygd i BackWeb, som ikke inneholder andre overraskelser enn at den skifter mellom en rekke mindre spennede skjermsparere.

Forøvrig er produktet gratis, og det er å finne på BackWebs hjemmeside.

Til toppen