BEDRIFTSTEKNOLOGI

Skjermsparer mot miltbrann

Oxford University i England samarbeider med Intel om en skjermsparer som bruker ledig tid på din PC til å gjennomføre beregninger i deres forskning mot miltbrann.

22. jan. 2002 - 08:58
Intel Philanthropic Peer-to-Peer ProgramUniversity of Oxford
United Devices

Ifølge Intel kjører over en million PC-er denne skjermspareren. De har hittil bidratt med over 700 millioner prosessortimer.

Miltbrannbakterien er et våpen innen biologisk krigføring. Etter terrorangrepene mot USA 11. september i fjor, ble miltbrann spredd til flere privatpersoner i USA gjennom posten, og flere mennesker ble drept. Tilfellene utløste intensivert forskning for å finne måter å hjelpe smittede i det stadiet der det ikke lenger nytter med antibiotika. Da trenger man legemidler som angriper spesifikke molekyler.

Skjermspareren gjennomfører beregninger for modeller som simulerer undersøkelser av flere milliarder molekyler i jakten på kombinasjoner som kan tenkes å gi gode resultater. Oxford-forskerne mener at 160.000 skjermsparekjørere vil gi dem like mange gjennomførte beregninger i døgnet som verdens ti største superdatamaskiner i kontinuerlig drift.

Microsoft har også bidratt til å utvikle skjermspareren, som kjører under Windows 98, 2000, NE, ME og XP. Nedlastingen er på 2,1 MB. Skjermspareren mottar oppgaver fra forskerne når PC-en er tilkoplet Internett, kverner i vei på sine beregninger uten at du merker det, også når PC-en er offline, og leverer sine resultater til forskerne neste gang du knytter deg til nettet.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra