Skjerpet kamp etter IT-konsulenter

Kampen etter konsulenter tilspisser seg, og rekrutteringsselskapet Elan IT jobber på spreng for å dekke etterspørselen.

Kampen etter konsulenter tilspisser seg, og rekrutteringsselskapet Elan IT jobber på spreng for å dekke etterspørselen.

digi.no omtalte i sommer rekrutteringsselskapet Elan IT ReSource som uttalte at bransjen nå skriker etter erfarne konsulenter. Daglig leder Haakon Gellein varslet høstjakt på gode systemutviklere.

Hans spådommer har åpenbart gått i oppfyllelse, og høstjakten er i full gang.

Gellein bekrefter til digi.no at oppdragsmengden fra september til november har økt til mellom 250 til 350 prosent.

- Det er helt vilt. I fjor hadde vi kanskje mellom seks og syv oppdrag i uken, mens vi i dag har opptil 45 oppdrag i uken. Det blir mange sene timer med kvelds- og helgearbeid, smiler Gellein.

Det er spesielt programvareutvikling og konsulenter med kompetanse på .Net, Java, C-Sharp, og SAP-økonomi og -personal, som det er stort behov for. I 50 prosent av tilfellene ønsker kundene konsulenter med Microsoft-sertifiseringer.

– Det har nå blitt så stor etterspørsel etter .Net-kompetanse at vi opplever at erfarne konsulenter tar permisjon for å lære mer om dette. Gapet i etterspørselen har gjort det mulig også for nyutdannede å få jobb, mener Gellein.

Elan IT har rundt 1.200 kandidater i basen bare i Norge. I tillegg kommer kandidater fra Sverige og Danmark. Men også i Sverige har det tilspisset seg i kampen om erfarne konsulenter. Det er ikke lenger fullt så lett å rekruttere gode kandidater fra våre naboland.

Utviklingen har utvilsomt snudd, og Gellein mener vi må helt tilbake til 2000 for se den samme trenden. Timeprisen for erfarne konsulenter er mellom 1.000 og 1.200 kroner i SAP-markedet.

Samtidig har selskaper blitt mer forsiktige med å ansette folk fast, men velger heller å leie konsulenter i en tidsbegrenset periode. Gellein antyder at utleie av konsulenter fra et halvt til ett år blir stadig mer vanlig.

Han ønsker ikke å spå noen vårjakt, men er overbevist om at etterspørselen vil holde seg der det nå er utover våren.

Til toppen