BEDRIFTSTEKNOLOGI

Skjerpet krig innen neste generasjon PC-minne

Nye avanserte PC-er krever raskere minne enn gårsdagens SDRAM. Krigen skjerpes mellom alternativene, det standardiserte DDR og det Intel-støttede Rambus.

12. juni 2001 - 12:15

DDR - Double Data Rate - er en standardisert videreføring av SDRAM, definert av JEDEC Solid State Technology Association, bransjeforeningen som har som oppgave å utarbeide standarder for halvlederkomponenter. DDR-brikker leveres av blant andre IBM, koreanske Hynix Semiconductor (tidligere kjent som Hyundai Electronics) og det tyske Siemens-selskapet Infineon.

Intel har valgt å bryte denne standarden, og har konstruert Pentium 4-prosessoren slik at den krever minnebrikker fra Rambus. Rambus har imidlertid økonomiske problemer, og Intel har antydet at andre løsninger kan komme på tale.


Både DDR- og Rambus-brikker opplever et prisfall. Rambus var i utgangspunktet svært mye dyrere enn DDR og nærmer seg konkurrenten. Hynix og Infineon har begge varslet at de vil opptre aggressivt i markedet framover. Mens 90 prosent av minnebrikkene som selges i dag er SDRAM, og DDR og Rambus står for fem prosent hver, tror Infineon at DDR vil ha 50 prosent av markedet innen 2003.

Et problem for DDR skal være det relativt lave antallet produsenter av hovedkort med støtte til DDR-minne. Der har Rambus en gunstigere situasjon, siden flere produsenter bidrar til prisneddrivende konkurranse innen hovedkort for Rambus-minne. De nyeste hovedkortene skal ha kommet ned i samme prisleie som SDRAM-hovedkort.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.