Skjervengen frykter ikke spillforbud

Pål Atle Skjervengen hos Global Money Games mener å ha sterke juridiske kort på hånden når han hevder at Global Stock Games ikke er en spilltjeneste, men en kunnskapstjeneste.

Det amerikanske senatets juridiske komité legger nå frem et lovforslag for senatet som vil få store følger for spill på det amerikanske internettet. En spilloperatør kan bli idømt fengselsstraff på opptil fire år og 20.000 amerikanske dollar (142.000 norske kroner ) i bot hvis han blir tatt, skriver ZDNet. En gambler kan risikere seks måneder i fengsel og nærmere 2.500 amerikanske dollar (17.750 kroner) i bot.

Forslaget, som senatkomitéen har behandlet og skjerpet ytterligere slik at det nå gjelder på nasjonalt nivå, skal fremmes som The Internet Gambling Prohibition Act, ifølge GuruNEWS. Senatet skal behandle lovforslaget senere i år, eventuelt i begynnelsen av neste år, og det er forventet liten motstand både i senatet og i Representantenes Hus, til tross for sterk lobbyvirksomhet fra blant annet America Online, verdens største online-operatør.

Forslaget inkluderer trusler om at aksessleverandører vil måtte stenge eller blokkere tilgangen til enhver Internett spilltjeneste, enten den befinner seg innenfor eller utenfor USAs grenser. Det kreves rettslig pålegg før truslene tres i kraft, men vil helt klart også kunne ramme spill som på samme måte som Global Stock Games har server i Sveits og et stort marked i USA.

- Nei, vi frykter ikke dette lovforslaget, sier styreformann Pål Atle Skjervengen i Global Money Games.

- Vi definerer ikke virksomheten til Global Money Games som gambling, men som et kunnskapsspill. Det har vi fått en juridisk vurdering på, sier Skjervengen og viser til at advokatene til Yahoo! Incorporated gikk gjennom opplegget til Global Money Games før partene undertegnet en avtale.

- Yahoo! er veldig bevisste på å ikke tillate reklame for gambling på tjenesten sin. Etter en grundig gjennomgang fikk vi tillatelse til å ligge på Yahoos nettsteder verden over, sier Skjervengen.

Det samme mener han er tilfelle ved etableringen i Sveits.

- Kantonen der vi har etablert oss, Valais, gikk også juridisk gjennom vår søknad. Vi er jo godt stasjonert der nå, sier styreformannen som sammenligner de vanlig spilltjenestene på nettet mer med kasinoer i Las Vegas enn Global Stock Games.

Til toppen