Skogsholm stenger Teletopias SMS-tjeneste

(NTB) Samferdselsdepartementet har stengt Teletopias tilbud om rimelige SMS-meldinger på oppfordring fra Telenor, ifølge Teletopia selv.

Teletopia har kunnet tilby sine brukere billige SMS-tjenester etter at Post- og teletilsynet 8. januar bestemte at Teletopia skulle betale 30 øre pluss moms per melding for bruke Telenors mobilnett.

–Samferdselsminister Torild Skogsholm har fulgt Telenors oppfordring, og gitt såkalt "utsatt iverksettelse" på vedtaket fra Post- og teletilsynet, melder Teletopia på sine hjemmesider.

Teletopia-direktør Robert Hercz reagerer skarpt på departementets avgjørelse.

–Telenor har tydeligvis gode kontakter i departementet. SMS er en melkeku for Telenor, og det er klart at departementet ønsker å beskytte Telenor fra konkurranse i SMS-markedet, sier Hercz til NTB.

Teletopia har kunnet tilby sine brukere billige SMS-tjenester etter at Post- og teletilsynet 8. januar bestemte at Teletopia skulle betale 30 øre pluss moms per melding for bruke Telenors mobilnett. Telenor tilbyr tilgang for 70 øre pluss moms.

Telenor klaget vedtaket inn for Samferdselsdepartementet, som er klageinstans for Post- og teletilsynet.

–Vi har fattet et vedtak om utsatt iverksettelse. Grunnen til det er at Telenor har klaget på vedtaket til Post- og teletilsynet 8. januar i år. Telenor har bedt om at iverksettelsen av vedtaket utsettes til klagen er ferdigbehandlet i departementet, sier informasjonsrådgiver Guro Steine i Samferdselsdepartementet til NTB.

Robert Hercz sier at departementets vedtak betyr slutten for Teletopia. Telenors siste tilbud til Teletopia innebar at Teletopia skulle betale 5 millioner kroner i måneden og 70 øre pluss moms per melding for å bruke Telenors nett.

–Dette betyr i så fall kroken på døren for oss. Telenors tilbud innebærer at vi må selge hver tekstmelding for 120 øre per melding. Det er veldig synd, spesielt for alle de ungdommene som trodde de skulle få sende billige SMS-meldinger uten å bli flådd av Telenor, sier Hercz til NTB.

Til toppen