RESULTATERFINANS

Skøien solgte auksjons-aksjer under pressekonferansen

DinSide-investor Jan Skøien forsvant plutselig under pressekonferansen til DinSide Auksjon og returnerte med et stort glis. - Nå har vi fått penger til å finansiere DinSide en god stund videre, sa han og røpte dermed at bindingstiden på en del av aksjene de fikk for DinSide Auksjon var av svært kort varighet.

Herman Berg
9. des. 1999 - 15:13
Investor Jan Skøien i investorselskapet Micro Holding Invest har all grunn til å smile bredt i dag; Sammen med ansvarlig redaktør Bernhard Steen i DinSide har han gjort et kjempekupp på internettauksjoner. Etter at svangerskapsperioden på ni måneder var over, ble tjenesten i dag solgt til britiske QXL.com for nærmere 1,3 millioner aksjer verdsatt til 170 millioner kroner.
Les:

Steen og Skøien kunne under pressekonferansen fortelle at de ikke fikk opprettet auksjonstjenesten til DinSide Auksjon før fjorårets julehandel og kunne dermed ikke dra nytte av julesalget 1998. Men nå får de likevel en hyggelig julegave knapt ett år etter.

DinSide Auksjon kom på plass mot slutten av februar i år. Investeringene i tjenesten begrenset seg til 150.000 kroner for lisensen på det amerikanske auksjonssystemet Open Site og en investering i en kraftig server.

Det oppsto problemer da man måtte oversette filer fra den amerikanske programvaren, en jobb de måtte gjøre på egen hånd. Men da man først kom i gang gikk det fort for auksjonstjenesten som får inntekter både fra salg av bannerannonser og provisjon på auksjonproduktene som leveres av profesjonelle leverandører.

Auksjonstjenesten ble først og fremst innført for å være en trafikkgenerator og skaffe DinSide nye kunder og nettbrukere. I samarbeid med SOL, både på auksjonsbiten og det redaksjonelle innholdet, kan det strategiske trekket karakteriseres som en suksess.

SOL-samarbeidet på auksjonsbiten skal avvikles i mars neste år, mens den redaksjonelle delen opprettholdes inntil videre. Tjenesten går ikke med overskudd,

Både Steen, auksjonarius Tore André Godager og investor Jan Skøien innrømmer at det har vært en hyggelig avkastning på auksjonsjenesten etter at den har vært i drift i kun ni måneder.

Både Skøien og Steen var svært hemmelighetsfulle under pressekonferansen, ikke minst fordi de er engstelige for å ødelegge forretningsrelasjonene til det britiske selskapet som er børsnotert både i London og på Nasdaq i New York.

Bergenseren Bernhard Steen sa spøkefullt under konferansen at det spesielt var vanskelig for ham å holde tett om børssensitiv informasjon.

Dermed ville ikke de to si noe om bindingstiden på aksjene de har fått i QXL, men røpte likevel at en andel av dem slett ikke hadde noen bindingstid i det hele tatt.

Mens Bernhard Steen fortalte om en rettet emisjon mot egne ansatte som foregikk i august, kom Skøien inn igjen på pressekonferansen etter å ha vært på kontoret en kort tur. Han hadde fått opplysninger om at de allerede hadde fått solgt noen av aksjene "til en svært hyggelig pris".

Mer enn det ville han ikke spesifisere, utover at det ble klart at det ikke var nødvendig med noen kapitalutvidelse i kjernevirksomheten DinSide den nærmeste tiden.

digi.no skrev tidligere i uken at satsingen på DinSide i Sverige nærmer seg - nå er stillingsannonsene ute i vårt naboland. DinSide har ikke tenkt å stoppe med det og har nordiske ambisjoner for sin forbrukertjeneste.

Ifølge de involverte selv har det underveis blitt svidd av 26 millioner kroner så langt på opprettelsen av DinSide som konsentrerer seg om personlig økonomi, biler og data. Forbrukertjenesten startet opp sin virksomhet i 1997, mens auksjonstjenesten kom på plass halvannet år senere. Ansvarlig redaktør Steen, som også er aksjonær, fleipet etter pressekonferansen med at "jeg forteller de ansatte at jeg betaler jo 90.000 kroner i måneden for å jobbe her".

Micro Holding Invest med investorene Skøien og Bjørn Fritzvold i spissen eier 70,9 prosent av DinSide, mens Steen sitter med 13,5 prosent. Anders Pran har 8,3 prosent, og de ansatte sitter med resten.

DinSide Auksjon har siden starten opparbeidet seg en medlemsmasse på 40.000 mennesker. De blir med på kjøpet. Dessuten vil de fire som i dag jobber i DinSide, blir med over til QXL.com som vil ha sitt skandinaviske hovedkontor i Oslo under ledelse av den norske auksjonariusen Tore André Godager.

Les:
Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.