Skoleflinke får 20.000 digitale underskrifter i belønning

Alle som er tilknyttet en høytstående utdannelsesinstitusjon i den danske hovedstaden København, får i år utstedt hvert sitt digitale sertifikat.

Det er Handelshøjskolen i København som er gått til det skritt å kjøpe 20.000 digitale sertifikater til sine ansatte og studenter. De studerende får dermed mulighet til å levere alle sine oppgaver og eksamener i elektronisk format. Over tid er det meningen å opprette egne studentportaler.

Det skriver nyhetsbyrået Ritzau ifølge Jyllands-Posten.

Slik kan hver student samle studierelevante opplysninger på ett sted, hvor de selv kun har adgang med sin digitale signatur. Det er amerikanske Entrust Technologies Inc som leverer sertifikatene til en lokal leverandør i Norden. Entrust er kjent i Norge for å levere digitale nøkler til Telenor.

I Norden er det det danske datterselskapet til børsnoterte Protect Data AB som har inngått avtalen med Handelshøjskolen. Protect Data selv hevder at danskene er den første utdanningsinstitusjonen i verden som utstyrer alle med en digital signatur.

1.500 ansatte i administrasjonen skal i gang med bruken av signaturen den 1. april. Og de 14.000 studenter som kommer ved semesterstart i september vil få hver sin, ifølge Ritzau.

For administrasjonen er det forventet lettelse i forhold til dokumentasjon på lønn og reiser, kopiering, arkivering, intern post og lagring av dokumenter. Studenter som vil melde seg opp til eksamen og levere eksamensoppgaver blir heretter nesten helt avhengig av datamaskinen og nett-tilkopling for å delta.

- Det startet med at studenter ved Økonomi- og Informatikk-studiet skulle levere en prosjektoppgave via Internettet, sier viseuniversitetsdirektør Vini Lindhardt .

- Da var det ingen som ville levere på papir. Men det er ikke slik at vi vil tvinge alle studenter til å måtte levere oppgaver elektronisk, sier hun til digitoday.no.

Til toppen