Skolene får mange millioner til å styrke hjemme­undervisningen

Kunnskapsminister Guri Melby (V) varsler at det kan bli en uvanlig skolehverdag også til høsten. Samtidig lover hun 140 millioner kroner til digital satsing.

Kunnskapsminister Guri Melby besøkte i forrige uke Ellingsrudåsen skole i Oslo da elever i laveste del av barnetrinnet begynte. Torsdag blir det kjent hvordan den videre åpningen av skolene kan foregå.
Kunnskapsminister Guri Melby besøkte i forrige uke Ellingsrudåsen skole i Oslo da elever i laveste del av barnetrinnet begynte. Torsdag blir det kjent hvordan den videre åpningen av skolene kan foregå. (Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix)

Kunnskapsminister Guri Melby (V) varsler at det kan bli en uvanlig skolehverdag også til høsten. Samtidig lover hun 140 millioner kroner til digital satsing.

Hun understreker overfor VG at ingenting blir klart om skoleåpning før torsdag.

– Det er åpenbart at det vil være behov for en god del hjemmeundervisning selv om vi åpner skolene gradvis. Det vil være mange steder der det er vanskelig å samle alle elevene fysisk på skolen fortsatt, sier kunnskapsministeren.

Hun tror en vanlig skolehverdag blir vanskelig fram mot sommeren – og ber folk være forberedt på at det kan fortsette utover høsten.

Pengene er en del av forslaget til revidert nasjonalbudsjett.

I næringsorganisasjonen IKT-Norge er de glade over at regjeringen ser verdien av de digitale læringsverktøyene som har hatt en eksplosiv bruk under pandemien.

– Koronakrisen har gitt oss mulighet til å hente ut verdiene av tilgjengelig teknologi og digitale ressurser. Samtidig har det vist oss de utfordringene utdanningssektoren står overfor ved å ta i bruk digitale læremidler, sier spesialrådgiver Heidi Austlid i IKT-Norge til NTB.

Hun sier at man i fortsettelsen må satse på tre ting parallelt:

– Vi må ha et mangfold av digitale læremidler i alle fag, på alle nivå. Vi må ha systematisk satsing på lærernes digitale pedagogiske kompetanse og vi må ha tilstrekkelig digitalt utstyr til alle elever, sier Austlid.

Les også

Kommentarer (0)

Kommentarer (0)
Til toppen