BEDRIFTSTEKNOLOGI

Skrale tider i Sonofon

Sonofon oppnådde et resultat på 230 millioner danske kroner av en omsetning på 2,4 milliarder, viser regnskapet til GN Store Nord, som er majoritetseier i Danmarks nest største mobilselskap. Konkurransen i det danske mobilmarkedet er hard og det gir seg utslag i regnskapet.

Frode Eriksen
11. mars 1999 - 09:04

Sonofon er eid av GN Store Nords og har vært et milliardprosjekt i 90-årene for eierne, som også inkluderer Bell South (46,5%). Sonofon hadde ved årsskiftet 750.000 mobilkunder, pluss 200.000 i 1998, men inntjeningen i selskapet er ennå ikke tilfredsstillende. Også kundeavgangen er for stor ifølge eierselskapet. Sonofon oppnådde balanse i driften i 97/98.

Selskapet har allerede investert tre milliarder kroner i et dansk GSM 900 mobilnett og skal i løpet av måneden bygge ut et GSM 1800 mobilnett. I tillegg kommer investeringsplaner på fire milliarder kroner over 10 år.

Dansk Aktie Analyse, skriver om resultatet at det ennå ikke er tilfredsstillende, leser vi i Jyllands-Posten.

Den danske mobilkonkurransen er knallhard med fire operatører som alle kjemper om kundenes gunst i det av de fire nordiske mobilmarkedene som har lavest mobilpenetrasjon. Høye provisjoner på terminaler nysalg av abonnement er resultatet, noe som heller ikke bidrar til selskapenes bunnlinjer.

Konsernsjef i GN Store Nord, Jørgen Lindegaard, mener at det er minst en mobiloperatør for mye på det danske markedet, og sier til avisen at det nå er tid for konsolidering.

Med tanke på at både Mobilix og Telia Danmark, som begge har brukt tid og ressurser på å ta markedsandeler og ikke kommer til å ligge på latsiden fremover, er det liten grunn til å tro at han får sitt ønske om konsolidering oppfylt.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.