BEDRIFTSTEKNOLOGI

Skralt fra Deutsche Telekom

Økte kostnader som følge av økt kundetall på mobilsiden gjør at Deutsche Telekoms børsverdi falt nærmere fem prosent.

Frode Eriksen
1. des. 2000 - 03:14

Det tyske selskapet har i likhet med de fleste andre europeiske telekom-selskap mistet 65 prosent av sin aksjeverdi siden toppnoteringen i februar i år, etter at selskapet med oppgjør i egne aksjer kjøpte amerikanske VoiceStream Wireless for vel 40 milliarder dollar i sommer, foruten å få med seg en kostnad på 13 milliarder dollar i kostnad fra den tyske UMTS-auksjonen. Selskapets børsverdi er nå nærmere 111 milliarder euro ifølge Bloomberg, det vil si vel 800 milliarder kroner.

Inntekter de første ni månedene på tradisjonell telefoni endte ned 10,7 prosent til 11,2 milliarder euro som følge av lavere priser i det tyske telemarkedet. For hele selskapet økte inntektene 14,3 prosent de første tre kvartalene til 29,2 milliarder euro.

Driftsresultat før avskrivninger for de første ni månedene økte til 17,7 milliarder euro, opp fra 11,2 milliarder euro i fjor.

Selskapet kunne notere seg for engangsposter på inntektssiden som følge av aksjesalg i Global One, Wind samt deprivatiseringen av T-Online.

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.