Skraper sammen Web 2.0-suite for bedrifter

Intel har et nytt framstøt i markedet: En Web 2.0-suite for bedrifter, i åpen kildekode.

Skraper sammen Web 2.0-suite for bedrifter

Intel har et nytt framstøt i markedet: En Web 2.0-suite for bedrifter, i åpen kildekode.

På en egen Web 2.0-konferanse i San Francisco i går, kunngjorde prosessor-giganten Intel en ny satsing innen programvare, i form av en Web 2.0-suite for små og mellomstore bedrifter. Suiten distribueres i åpen kildekode, og integrerer frittstående produkter fra flere små amerikanske utviklere som Intels venture organisasjon Intel Capital har interessert seg for.

Den nye pakken er døpt SuiteTwo, og har fått eget nettsted. Den skal være et grunnlag for både internt samarbeid og ekstern markedsføring, og tilbyr verktøy for blogging, RSS, søk og wiki. Suiten skal kjøres på Windows, Suse Linux og Red Hat, men bare på Intel-basert maskineri. I første omgang vil den tilbys på engelsk og japansk.

Disse applikasjonene er med i første utgave av SuiteTwo:

Socialtext tilbyr en wiki-løsning, der hensikten er å la folk samarbeide gjennom egne websider framfor å sende e-post og vedlegg. Erfaringer fra bedrifter som bruker den, tyder på en 30 prosent reduksjon i mengden e-post, og raskere utvikling av prosjekter.

NewsGator er en RSS-aggregator for nyheter, informasjon, podkaster, video og annet innhold til intern bruk. Hensikten er å øke kunnskapsarbeideres produktivitet ved å redusere tiden som kreves for å finne kritisk informasjon, og ikke kaste bort tid å irrelevant informasjon.

SimpleFeed er et RSS-verktøy til ekstern bruk, for å fore partnere og kunder med informasjon om nye produkter, support og diverse nyheter fra bedriften.

Six Apart bidrar med blogverktøyet Movable Type med verktøy for søk og arkivering av blogget materiale. Den støtter diverse katalogtjenester, samt både Oracle 10g og databaser i åpen kildekode.

For å integrere det hele til én pakke med felles brukergrensesnitt, og for å sørge for samordnet support, oppdateringer og vedlikehold av SuiteTwo, har Intel valgt SpikeSource. Integreringen innebærer engangspålogging, integrert søk, et dashbord og en felles konsoll for drift.

Prisen for abonnement på support og regelmessige oppdateringer, antydes til mellom 175 dollar og 200 dollar per bruker per år.

Framtidige utvidelser av SuiteTwo vil antakelig bestå av verktøy for podkasting, sosiale nett mellom bedrifter og mobilitet.

Intel Capital har allerede investert i SpikeSource og Six Apart. SimpleFeed, NewsGator og Socialtext vil antakelig kunne hente kapital bare de leverer en søknad.

SuiteTwo skal markedsføres gjennom Channel Marketplace, en utvidelse til Intels nåværende maskinvareorienterte kanal. Utvidelse vil gjøre det mulig for Intels partnere å også selge programvare. Channel Marketplace skal formelt lanseres i løpet av november, og så utvides til å omfatte hele verden innen midten av 2007. I første omgang er blant annet Dell, Tech Data, NEC og Ingram Micro med på Channel Marketplace.

    Les også:

Til toppen