BEDRIFTSTEKNOLOGI

Skråsikre Ballmer er usikker om XP

Microsofts vanligvis så skråsikre sjef, Steve Ballmer, sier at Windows XPs levetid ikke er skrevet i stein.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
25. apr. 2008 - 12:12

Det mest brukte operativsystemet til Microsoft, Windows XP, skal etter planen tas ut av salg den 30. juni. Unntaket gjelder Windows XP Home som Microsoft skal tilby i ytterligere to år til den nye generasjonen billige og bærbare mini-PCer. Windows Vista er for tung til å kjøre på slike maskiner, og Microsoft har foreløpig ikke noe annet alternativ for hånden en Windows XP.

Under en pressekonferanse i Belgia i går, kom Microsoft-direktør Steve Ballmer med en noe overraskende uttalelse.

- XPs liv vil bli avsluttet. Vi har annonsert en dato. Dersom tilbakemeldinger fra kundene endres, kan vil alltids våkne opp med en bedre idé, men akkurat nå har vi en plan om å avslutte nye leveranser av XP, sa Ballmer, ifølge Reuters.

Ballmer sa videre at de fleste forhandlere nå selger datamaskiner med Vista, og at de fleste forbrukere velger å kjøpe Microsoft nyeste operativsystem.

Men Ballmer innrømmet at noen konsumenter klager over at de ikke får kjøpt XP i butikker, eller som privatkunder.

- I bedriftsmiljøene har vi fortsatt kunder som kjøper PC-er med XP, sier Ballmer.

Hvor klare tilbakemeldinger Microsoft må ha fra kundene før selskapet gjør om nedleggelsesdatoen for XP, er uklart. Mer enn 160.000 personer har allerede undertegnet en kampanje for å bevare Windows XP.

    Les også:

Ifølge PCWorld.com har Microsoft også gjort egne undersøkelser blant partnere og kunder. En talskvinne for selskapet sier at selskapet mener den oppgitte datoen er riktig tidspunkt.

- Vi mener vi har gjort de riktige tilpasningene for kunder i visse segmenter som kanskje trenger mer tid på å gå over til Windows Vista. Men som Steve bemerket, lytter vi konstant til våre kunder og partnere. Det er det som rettleder planen vår, og det vil fortsatt guide oss men vi beveger oss framover, sier talskvinnen.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.